کرونا در ایران؛ تعداد مبتلایان 388 نفر و تعداد جان باختگان 34 نفر
کیانوش جهانپور، رییس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت کشور تازهترین آمار مبتلایان و جانباختگان ویروس کرونا در ایران را اعلام کرد که براساس آن آمار ابتلا در ایران ۳۵ درصد و آمار کشتهشدگان ۱۴ درصد افزایش داشته است.
به گفته کیانوش جهانپور، سخنگوی این وزارتخانه، از روز پنجشنبه تا جمعه یعنی در عرض ۲۴ ساعت تعداد ۱۴۳ مورد به آمار مبتلایان به این ویروس افزوده شده است.
آقای جهانپور روز پنجشنبه گفته بود که «تاکنون ۲۶ نفر در ایران جان خود را از دست دادهاند و ۲۴۵ نفر قطعا به این ویروس آلودهاند».
به گفته آقای جهانپور در روز جمعه، «سیر صعودی» این آمار در روزهای آینده نیز «ادامه خواهد یافت». او یک دلیل این امر را افزایش تعداد آزمایشگاههایی عنوان کرد که به کار انجام تست کرونا مشغولند.
اما آمار تازه و بهروز به تفکیک استان در کشور از این قرار است: استان تهران ۶۴ نفر، گیلان ۲۵، قم ۱۶، اصفهان ۱۰، مازندران ۶، اردبیل یک نفر، البرز ۳، مازندران ۳، سمنان ۲، کردستان ۲، قزوین ۲، آذربایجان غربی ۴، خوزستان ۳، و استان گلستان ۲.
به گفته کیانوش جهانپور، تا روز جمعه کلا ۷۳ نفر از مبتلایان «بهبود یافته و ترخیص شدهاند».
او همچنین میانگین سن مبتلایان بستریشده را «بیش از ۵۰ سال» و میانگین سنی فوت در میان مبتلایان ایرانی را «بالای ۶۰ سال» عنوان کرد.
آمار جدید در روزی اعلام شده است که طبق تصمیم شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، نهاد ناظر بر برگزاری نمازهای جمعه، این هفته نماز جمعه در ۲۳ مرکز استان برگزار نمیشود.
شهر قم منبع ویروس کرونا در کشور اعلام شده و حتی دو تن از نمایندگان این شهر در مجلس نیز به کرونا مبتلا شدهاند. با این حال هنوز از قرنطینه یا ایزوله کردن این شهر خبری نیست و تصمیمگیران در برابر این اقدام همچنان مقاومت میکنند.
جهانپور گفت که «۸۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت در مقابله با بیماری وابسته به خود مراقبتی است» و آن را وابسته رعایت توصیهها درخصوص ترددهای بینشهری دانست و افزود: «متاسفانه آمار تردد به برخی از شهرها بسیار بالا است، آمار ورودی ما به مازندران در چند روز گذشته بیش از خروج بوده است».
همچنین این مقام عالی رتبه وزارت بهداشت گفت: «اگر افراد خانه بمانند، میتواند برای کاهش چرخهی انتقال ۸۰ درصد مفید باشد» و «استدعای ما از هموطنان این است که از سفرهای بینشهری خودداری کنند، و تمام توصیههای را جدی بگیرند تا چرخه انتقال بیماری کند شود».