خوراکی های مناسب هنگام آلودگی هوا
خوراکیهای دارای ویتامین سی و همچنین مواد غذایی با رنگ طبیعی قرمز و نارنجی و سبزیجات برگدار از خوراکیهای مفید در روزهای آلودگی هوا است.
آلودگی هوا به تهدیدی جدی برای سلامت انسان تبدیل شده است. این معضل مختص تهران و ایران نیست و بسیاری از شهرهای جهان با این مشکل دست به گریبان هستند. در این میان محققان بر این باروند که برخی خوراکیها و مواد غذایی میتوانند با اثرات آلودگی هوا مقابله کنند.
اثرات آلودگی هوا بر سلامت
روزنامه دیلیمیل نوشتت: افزایش خطر ابتلا به برخی انواع سرطانها، زوال عقل، نابینایی، بیماریهای قلبی، دیابت، آسم، برونشیت و برخی اختلالات روانی در اثر قرارگیری در معرض آلودگی هوا ثابت شده است.
خوراکیهایی که در روزهای آلوده باید بخوریم
خوراکی های شامل اسیدهای چرب امگا3
در عین حال این نکته ثابت شده که مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ به بهبود عملکرد ریهها در برابر آلودگی هوا کمک میکند. روغن زیتون، ماهی و روغن ماهی، آووکادو، گردو، دانههای چیا و بذر کتان سرشار از این نوع چربیها به علاوه ویتامین E هستند. این نوع ویتامین نیز التهاب را از بدن دور میکند.
کلم بروکلی بخورید
برای مقابله با آلودگی هوا، بیشتر کلم بروکلی بخورید. نوشیدن آبِ این نوع کلم باعث کاهش التهاب بینی ناشی از دود میشود. ویتامینهای گروه B موجود در کلم بروکلی نیز از قلب در برابر آلودگی هوا محافظت میکنند.
گریپ فروت
ذرات سمی موجود در هوا، باعث افزایش تولید رادیکالهای آزاد در بدن میشود. این مولکولهای ناپایدار باعث التهاب در بدن شده و خطر ابتلا به بسیاری از بیماریهای مزمن را افزایش میدهند. گریپفروت اما سرشار از آنتیاکسیدانها است و با خنثی کردن اثرات رادیکالهای آزاد، از سلولها در برابر آلایندههای مضر محافظت میکند.
ویتامین سی
ویتامین C را فراموش نکنید. غذاهای سرشار از این ویتامین مانند پرتقال، سیب، فلفل دلمهای، گل کلم و جوانه بروکسل، التهابهای ناشی از آلودگی هوا را در بدن خنثی میکنند و مصرف آنها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
بتاکاروتن ها
در آخر، بتاکاروتنهای موجود در مواد غذایی قرمز و نارنجی و سبزیجات برگدار در بدن به ویتامین A تبدیل میشود. این ویتامین نه تنها خاصیت ضدالتهابی دارد بلکه باعث بهبود سلامت چشمها شده و از پیری زودرس جلوگیری میکند.