کلاهبرداری دوجکوین در ترکیه باعث ضرر ۱۰۰ میلیون یورویی سرمایهگذاران شد
یک کلاهبردار در ترکیه با دادن وعدۀ پرداخت سود بالا از مسیر استراج رمزارز دوجکوین، توانست مبلغ ۱۱۹ میلیون دلار (۱۰۰ میلیون یورو) از سرمایهگذاران سرقت کند.
بنا بر اعلام رسانههای ترکیه، پلیس توانسته است عامل این کلاهبرداری آنلاین با نام مستعار «تورگوت وی» (Turgut V) را شناسایی کند.
این باور وجود دارد که «تورگوت وی» به همراه ۱۱ همکارش، حدود ۳۵۰ میلیون دوجکوین که ۱۱۹ میلیون دلار ارزش داشته را از ۱۵۰۰ نفر جمعآوری کرده و سپس ناپدید شده باشند.
بنا بر گزارش شبکه تلویزیونی NTV ترکیه، عامل کلاهبرداری یا همان «تورگوت وی» توانسته بود با این ۱۵۰۰ سرمایهگذار از مسیر زوم تماس بگیرد و سپس با آنها جلساتی حضوری در مکانهای لوکس ترکیه بگذارد و درنهایت آنها را با وعده بازپرداخت سودی قابل توجه، برای خرید دوجکوین و سرمایهگذاری در فناوری استخراج آن متقاعد کند.
او به سرمایهگذاران وعده داده بود که ظرف ۴۰ روز به سود صد در صد دست یابند.
به گفته یکی از قربانیان این کلاهبرداری، سیستمی که او معرفی کرده بود برای سه ماه به خوبی کار کرده و سرمایهگذاران اولیه نیز در این مدت سودی را که وعده داده شده، دریافت کردهاند. اما پس از آنکه کلاهبرداران توانسته بودند در چهارمین ماه ۳۵۰ میلیون دوجکوین به دست بیاورند، به ناگهان همه وجوه ناپدید میشوند.
به قربانیان گفته شده بود که با دوجکوینهایی که آنها فرستادهاند، تجهیزات جدیدی برای استخراج این رمزارز خریداری شده است.
پلیس ترکیه میگوید تحقیقات برای یافتن «تورگوت وی» و یازده همکارش از سوی دادستانی عمومی «کوچکچکمجه» در حومه استانبول در جریان است.
مقامات ترکیه همچنین حکم ممنوعیت خروج «تورگوت وی» و دوستش «گیزم ن» از ترکیه را صادر کردهاند.
رونق بازار رمز ارزها در ترکیه
دوجکوین در حال حاضر هفتمین ارز رمزنگاری شده بزرگ در جهان است.
از سال گذشته میلادی یعنی از زمان سقوط ارزش لیر و افزایش نرخ تورم در ترکیه، معاملات ارزهای دیجیتالی در این کشور رونق گرفته است.
دادههای موسسه آمریکایی Chainalysis حاکی از آن است که از ابتدای ماه فوریه تا ۲۴ مارس سال جاری میلادی، حجم معاملات رمز ارزها در ترکیه به ۲۱۸ میلیارد لیر (۲۲ میلیارد یورو) رسیده است.
گزارشها همچنین حاکی است که به موازات رشد این بازار، بر میزان کلاهبرداریها در این بخش نیز افزوده شده است.
پیش از این در ماه آوریل نیز یک صرافی ارزهای دیجیتالی به نام «Thodex» به طور ناگهانی به فعالیت خود پایان داد و فاروک فتیح اوزر، بنیانگذار و مدیر اجرایی آن که متهم به سرقت صدها میلیون دلار است، از کشور فرار کرد.