نقد سریال فوق لیسانسه ها؛ سریالی بامزه با چند نقطه ضعف
سریال فوق لیسانسه ها چه نقاط ضعف و قوتی دارد؟ بازی بازیگران، داستان سریال، موضوعاتی که به آنها پرداخته میشود و... نقدی بر این سریال را بخوانید:
سریال فوق لیسانسه ها از یک سو با حجم زیادی از انتقادها مواجه شده و از سوی دیگر عدهای آن را پسندیدهاند. مائده کاشیان در یادداشتی در روزنامه خراسان به بررسی نقاط ضعف و قوت این سریال طنز پرداخته است.
سریال فوق لیسانسه ها؛ همچنان بامزه
فوق لیسانسهها کمدی است و طبیعتا اولین توقعی که از آن داریم این است که مخاطب را بخنداند و نسبت به دو فصل قبلی، بار طنزش کم نشده باشد. فصل سوم «لیسانسهها» از این نظر، توقع مخاطب را برآورده کرده و همچنان در خنده گرفتن از تماشاگر، آن هم نه به هر قیمتی، موفق است. نقد اجتماعی که پشت شوخیهاست، کنایهها و ارجاعات بامزه به بعضی برنامههای تلویزیون و حتی رادیو، همچنان در فصل سوم ادامه دارد و حتی بیشتر شده.
برنامه «تقویم تاریخ» یکی از برنامههای خاطرهانگیز رادیو است که در بعضی از سکانسهای سریال اشاره بامزهای به آن شده است. روی هم رفته اگر بخواهیم درباره وجه کمدی سریال قضاوت کنیم باید بگوییم شوخیها در این فصل نیز خوب از آب درآمده است.
اثر مثبت تخیل و فانتزی
یکی دیگر از جذابیتهای فصل سوم، فانتزیها و صحنههای تخیلی سریال است که نسبت به فصل گذشته بیشتر شده. مثلاً در قسمت شانزدهم که یک شنبهشب پخش شد، دیدیم که شخصیت «مازیار» توانست از خوشحالی پرواز کند یا در یکی از قسمتهای قبلی، «مازیار» و آن مسافر معروفش سوار یک ماشین خیالی شدند و در خیابان حرکت کردند!
حضور «فرشته» همسر «محمود» در قالب روح، در قصه حفظ شده و به تازگی سروکله منشی خیالی «محمود» که گاهی فقط صدای او را میشنویم نیز پیدا شده است! همین وجه تخیلی و فانتزی سریال، تجربه جدیدی برای مخاطب بوده و باعث شده اتفاقات بامزه و جذابی در قصه رخ بدهد.
گروه بازیگران خوب
یکی از برگهای برنده سریال از همان فصل اول، حضور بازیگر توانمندی مانند هوتن شکیبا در سریال بود. شکیبا همچنان ستاره فوق لیسانسهها» است و وزنه مهمی برای سریال به حساب میآید. او پس از حضور درخشان خود در «شبی که ماه کامل شد»، بیشتر در این سریال زیر ذرهبین قرار گرفت و به همین علت، نقش او در فصل جدید نسبت به فصل گذشته، پررنگتر هم شد. دیگر بازیگران مانند کاظم سیاحی، سیاوش چراغیپور، بیژن بنفشهخواه و عزتا... مهرآوران هم بازیهای خوبی داشته و هرکدام نقش مهمی در باورپذیری روابط میان کاراکترها دارند.
یکنواختی شخصیتهای فوق لیسانسه ها
با همه اینها نمیتوان فصل جدید سریال «لیسانسهها» را کامل و بینقص دانست. یکی از ضعفهای مهم این فصل، یکنواختی شخصیتهاست که باعث شده آنها به دام تکرار بیفتند.
اگرچه که سه کاراکتر اصلی یعنی «حبیب»، «مسعود» و «مازیار» به مقطع کارشناسی ارشد رسیدهاند، اما شرایط زندگی آنها و ویژگیهای شخصیتیشان نسبت به گذشته هیچ تغییر و تحول یا پیشرفتی نکرده و هیچ کدام نکته جدیدی برای مخاطب نداشتهاند. کمی تغییر در وضعیت شخصیتها میتوانست اتفاقات جدید و جذابی در قصه خلق کند. شخصیت «مازیار» در پایان فصل گذشته با «شادی» ازدواج کرد و مثلا همین اتفاق میتوانست سرآغاز ماجراهایی جدید شود اما عجیب است که در ادامه قصه میبینیم او دوباره مجرد است و قصه ازدواجش با «شادی» از ابتدا شروع شده است.
فوق لیسانسه ها؛ ریتم کند و کماتفاق
قصه سریال فوق لیسانسه ها کند و کماتفاق جلو میرود. در قسمتهای ابتدایی که ماجرای دستگیری زورگیر، چالشهایی برای «حبیب» و اطرافیانش ایجاد کرده بود، این ضعف کمتر به چشم میآمد، اما وقتی این ماجرا تقریبا به سرانجام رسید و اتفاقات پیرو آن مانند سلفی گرفتن با «حبیب» دیگر بامزگی اولیه خود را نداشت، دست «فوق لیسانسهها» از نظر قصه، بیشتر خالی به نظر میرسد. به همین علت جنبه سرگرمکنندگی سریال، کمی کمرنگ شده و حتی گاهی حوصله مخاطب را سر میبرد. گرچه گفتیم که بار کمدی «فوق لیسانسهها» کم نشده اما خنداندن مخاطب، نمیتواند جای سرگرمکننده بودن سریال را بگیرد.
منبع: دوات آنلاین