کاندوم دیجیتالی؛ جلوگیری از سرقت اطلاعات در زمان شارژ موبایل در مکانهای عمومی
کارشناسان امنیت سایبری اخیرا هشدار دادهاند که استفاده از ایستگاههای شارژ عمومی در مکانهایی چون فرودگاه و هتل ممکن است وسایل شما را در معرض حملههای سایبری قرار دهد. اما اگر تمهیدات احتیاطی را رعایت کنید، از جمله استفاده از "کاندوم" دیجیتال، خطر کاهش پیدا میکند و امنیت شما نیز تامین میشود.
یکی از کابوسهای مرسوم مردم در دوران دیجیتال تمام شدن شارژ باتری موبایل یا تبلت است. رشد قارچگونه ایستگاههای شارژ در مکانهای عمومی نتیجه همین ترس فراگیر است.
اما کارشناسان عقیده دارند که اتصال تلفن و تبلت به کابلهای یواسبی عمومی ما را در برابر حملههای سایبری آسیبپذیرتر میکند.
به این کار میگویند «دزدی شارژری»؛ از کابلهای یواسبی علاوه بر انتقال برق برای انتقال اطلاعات نیز استفاده میشود و خلافکاران از همین طریق تلفن، تبلت یا لپتاپ شما را به بدافزار آلوده میکنند. آنها حتی میتوانند اطلاعات حساس موجود در این وسایل را کپی کنند.
و همه این اتفاقات در حالی میافتد که شما به خیال خودتان دارید باتری شارژ میکنید.
فرایندی ساده
نگرانیها بابت این نوع حمله چند سالی است که شدت گرفته است و حتی افبیآی در سال ۲۰۱۶ نسبت به وقوع چنین حملههایی هشدار داد.
اما این مساله بار دیگر در نوامبر ۲۰۱۹ و بعد از آن که دادستان لس آنجلس از مردم خواست که از «ایستگاههای شارژ عمومی استفاده نکنند» به صدر خبرها بازگشت.
کارشناسان امنیت سایبری میگویند استفاده از ابزارهای لازم برای انتقال بدافزار از طریق کابلهای یواسبی بسیار ساده است و دسترسی به آنها نیز آسان.
در گزارشی که در آوریل ۲۰۱۸ توسط یکی از شرکتهای مشاور فناوری آمریکایی منتشر شد آمده است که «دزدی شارژری یکی از تهدیداتی است که کمتر مورد توجه قرار میگیرد. بسیاری از کاربران به خاطر بیاطلاعی گول میخورند و تلفنهایشان به بدافزار آلوده میشود.»
هکرها حتی روشهای زیرکانهای برای سوء استفاده از نبود کابل یواسبی دارند و این کابلها را به عنوان طعمه به چیزهایی شبیه ایستگاه شارژ وصل میکنند و در مکانهای عمومی قرار میدهند.
هکرها ممکن است از کابل یواسبی به عنوان طعمه استفاده کنند
مشکل بینالمللی
در حال حاضر، حملههای سایبری عمدتا رایانههای شخصی را هدف قرار میدهند، اما حمله به تلفنهای همراه هم دارد روز به روز متداولتر میشود.
کاسپرسکی لبز، یکی از شرکتهای امنیت سایبری، میگوید در سال ۲۰۱۸ ۱۱۶.۵ میلیون حمله سایبری به گوشیهای تلفن صورت گرفت که در مقایسه با ۶۶.۴ میلیون حمله سال ۲۰۱۷ به شدت افزایش داشته است.
آمارهای این شرکت نشان میدهد که عمده قربانیان حملههای سایبری به تلفنهای همراه در آسیا، خاورمیانه و آفریقا زندگی میکنند. برای نمونه، ۳۷.۵ درصد پاکستانیهایی که از نسخه موبایل نرمافزار ضدویروس این شرکت استفاده میکنند در سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ هدف حمله بدافزاری قرار گرفتهاند.
کاندوم» یواسبی ابزاری کوچک است که مانع انتقال داده از طریق کابل میشود
با «کاندوم» یواسبی از خود محافظت کنید
خبر خوب این است که به راحتی میتوان مانع دزدی شارژری شد. قاعده طلایی این است که وسایل خود را مستقیما با اتصال به پریز شارژ کنید و از ایستگاههای شارژ استفاده نکنید.
در عین حال:
سعی کنید همیشه پیش از ترک منزل وسیله خود را کاملا شارژ کنید
از پاور بانک شخصی استفاده کنید
«کاندوم یواسبی» تهیه کنید - ابزاری که به کابل یواسبی وصل میشود و از انتقال داده جلوگیری میکند
استفاده از نرمافزارهای آسیبپذیر همچنان متداولترین شیوه برای نفوذ به تلفنهای همراه است
با اینکه دزدی شارژری را نباید نادیده گرفت، اما به یاد داشته باشید که مرسومترین روش حمله به تلفنهای همراه نیست. هکرها راههای سادهتری برای ورود به تلفنهای شما دارند.
نرمافزارهای آسیبپذیر همچنان «اسلحه اصلی» محسوب میشوند. این قبیل نرمافزارها معمولا در فروشگاههای غیررسمی اپلیکیشن پیدا میشوند و از کانالهای رسمی گوگل و اپل عبور نمیکنند.
«بدتبلیغ» (با کمک بدافزار) هم امروزه مرسوم است. در این شیوه بدافزار را وارد شبکههای تبلیغاتی میکنند و باز کردن این تبلیغات آلوده توسط کاربر باعث انتقال بدافزار به تلفن میشود.
در پایان هم باید به وبسایتهای بد و دنبالههای ارسالی از طریق اساماس اشاره کرد.
کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا این هشدار را صادر کرده است: «حواستان باشد که شارژ کردن وسایل الکترونیکی در ایستگاههای شارژی که در فرودگاهها، هتلها و دیگر مراکز مسافرتی یافت میشوند میتواند با عواقب بدشگونی همراه باشد.»
منبع: BBC