پنیر دانبو چیست؟
پنیر دانبو به انگلیسی Danbo یک پنیر نیمه سفت است که در دانمارک از شیر گاو تهیه می شود.تا حدودی شبیه "پنیر سوئیسی" آمریکای شمالی است.
پنیر «دانبو» با طیف رنگی خاص میان زرد و نارنجی ، از لذیذترین و محبوب ترین پنیرهای دانمارکی در دنیا اما کمتر استفاده و شناخته شده در ایران است .
پروسه تولید این پنیر با ارزش تغذیه ای بسیار ، حدود دو ماه است.
تولید دانبو وقتی که از دانمارک و اروپا فراتر رفت و در آمریکای جنوبی با استفاده از شیر گاو برزیلی بازتولید شد، به خاطر شکل بشقابی آن به زبان پرتغالی ، «کِیژو پراتو» نام گرفت و امروزه در خیلی از کشورهای جهان تصور میشود که دانبو و پراتو دو پنیر متفاوت از هم هستند اما در واقع تفاوتشان به دلیل شیر نژادهای متفاوت گاوهاست و نه روش و پروسه تولید.
رنگ نارنجی این پنیر به دلیل وجود رنگدانه ی یک نوع گیاه گرمسیری به نام آناتو است.
از «دانبو» و «کیژو پراتو» در کنار مزه و بافت خوب و مغذی بودن ، به دلیل هضم آسانی که دارد در تهیه انواع کاناپه و بروسکتا و ساندویچ های سرد و گرم و سالاد و پیتزا ... در خیلی از کشورها استفاده های گوناگون میشود
اما به عنوان پیش غذا ، همراه کراکر و یا با سیب ، گردو و انجیر و سالامی هماهنگی و سازگاری بسیار دارد .
نکات پخت و پز
پنیر دانبو پنیر ساندویچی خوبی است.
ارزش غذایی پنیر دانبو
پنیر دانبو دارای 15٪ ، 20٪ ، 30٪ ، 45٪ چربی است که بسته به نوع کم چرب ، متوسط یا پرچرب دارد.