گیاهان مناسب برای خانه های کم نور
معمولا کسانی که آپارتمان های کم نوری دارند کمتر سراغ نگهداری از گل و گیاه می روند .در حالیکه گیاهانی وجود دارند که علاقه زیادی به نور ندارند و خود را به سرعت با نور کم وفق مید هند.و نیازی به تابش مستقیم خورشید ندارند.
با بخار مگ همراه باشید تا تعدای از گیاهان سایه نشین را برای دکوراسیون داخلی منزل شما معرفی کنیم.
اسپاتی فیلوم
از کلمبیا آمده پس با این اوصاف گرمادوست است و از سرما بیزار؛ طوری که دمای زیر 13 درجه دیگر برایش قابل تحمل نیست. به رطوبت هوای بالا نیاز دارد و باید حداقل روزی یکبار غبارپاشی شود. زیر گلدانش هم باید همیشه پر از آب باشد ولی به آبیاری دستی نیازی ندارد. پس اگر از آن دسته آدمها هستید که همیشه آب دادن به گلها را فراموش میکنید اسپاتی فیلوم میتواند انتخاب خوبی برای شما باشد.
کالاتیا
اسمهای مختلفی دارد؛ راهراه صورتی، گیاه عابد و ...، بومی آمریکای مرکزی و جنوبی است و یکجورهایی گل زینتی به شمار میرود. این گیاه به نور متوسط، گرمای زیاد، آبیاری معمولی، رطوبت هوای ۵۰ تا ۹۰ درصد و خاک کمی اسیدی احتیاج دارد. بهتر است هر چند روز یکبار سطح برگها را با اسپری آب مرطوب کنید. این گیاه به سرما حساس است و حداقل دمای قابل تحمل آن در زمستان 16 درجه سانتیگراد است ولی سایهدوست است و فراری از نور مستقیم آفتاب؛ طوری که با تابش مستقیم برگهایش دیگر راهراههای زیبا را از دست میدهند.
دیفن باخیا
در فارسی به آن سمبرگ میگویند چراکه برگهایش سمی هستند و شیرهای ترشح میکنند که ممکن است باعث تحریک شدید اعضای حساس بدن شود. نور غیر مستقیم زمینه رشد و نموی آن را فراهم میکند اما در سایه هم ماندگاری بالایی دارد. با این تفاوت که در سایه رشد علفی میکند و بیش از اندازه دراز میشود. هر ماه باید برگهایش با اسفنج تمیز شوند و هفتهای چند بار غبارپاشی شود. مهمترین نیازش هر سال تعویض گلدان به اندازه دو برابر بزرگتر است.
بن سای دراگون
از ماداسگار میآید با تنهای بلند و برگهایی باریک که بدون دمبرگ به ساقه وصل شدهاند. برگها در لبه بیرونی دارای راهراههای سبز و قرمز هستند برای همین به آن گل اژدها هم میگویند. از خانواده بنسای است و میتواند در داخل و خارج خانه هم نگهداری شود. مهمترین ماندگاری آن در نور پایین است به همین دلیل از آن در ادارهها زیاد استفاده میکنند. بین دو آبیاری هم باید حتما خاک گل خشک باشد. این گل عاشق رطوبت است و غبارپاشی و هر ماه هم به کود گیاهی نیاز دارد.
گل گندمی
گل پر برگ آفریقایی مدتهاست که با ظاهر ابلقش مهمان آپارتمانهای کمنور است چراکه این گیاه عجیب میتواند میزان متفاوتی از نور محیط را تحمل کند. تابش مستقیم نور خورشید را دوست ندارد. با تابش خورشید نوک برگهایش میسوزند. در تابستان هفتهای دو تا سه بار آب میخواهد و زمستانها یکبار آبیاری کفایت میکند. در صورت گرم بودن محیط غبارپاشی هم لازم میشود. فقط نباید زیاد سرما ببیند که خیلی زود برگهایش سفید و بیحال میشود. نهایت سرمایی که تحمل میکند 2 درجه سانتیگراد است و بعد از آن دیگر گلی در کار نیست!
آگلونما
آنقدر شرایط نگهداری راحتی دارد که باغبانها به آن گل مبتدیها میگویند. درواقع هر کسی که بخواهد برای اولینبار دست به نگهداری گلها بزند بهتر است از یک گلدان آگلونما شروع کند. این گل احتیاج چندانى به نور و روشنایى ندارد. در بهار و تابستان هر دو هفته یکبار نیاز به کود محلول دارد و سطح خاک هم باید همیشه نسبتا مرطوب نگه داشته شود و فقط آب فراوانی نباید نثارش کرد. آب زیاد نقطه ضعف این گل است و اینکه از خشکی هوا بیزار است. برگ هاى آگلونما نسبت به خشکى هوا حساس هستند و بهتر است در آپارتمانهاى گرم و خشک هر روز سطح برگها با آب اسپرى شود.
گل مار
اسم بامزهای که روی آن گذاشتهاند با حال و هوایش مطابقت دارد. گل مار دوستدار سایه است اما اگر آفتابی هم در کار باشد رشد و نمو خوبی خواهد داشت. اگر هم گوشهای رهایش کنید فرقی ندارد. با سایه و تاریکی کنار میآید. فقط باید حواستان به آب دادن آن باشد چراکه با آب زیاد خیلی زود ریشههایش از بین میرود. دورهای خاص برای آبیاری ندارد فقط باید بین فاصله دو آبیاری حتما خاک گل خشک شده باشد. نقطه ضعف گل مار سرماست. این گل بهشدت به سرما حساس است و با اولین سوز زمستانی از بین میرود؛ پس بیخیال نگهداری آن در تراس و بالکن شوید.
فیلودندرون برگ قلبی
فیلودندرونها خانواده بزرگی هستند با شکل و شمایلی شبیه به هم و با کمی تفاوت در قد و قامت. همه آنها به نور بسیار کمی برای رشد و نمو نیاز دارند. برگقلبیها که بیشتر در آپارتمانهای ما نفوذ کردهاند حتی باید از تابش مستقیم آفتاب محفوظ بمانند. لبه پنجره یا لبه میز معمولا بهترین مکان برای نگهداری این گل رایج امروزی است. با هر شاخهاش هم میتوان گلدانهای زیادی از آن در خانه تکثیر کرد. فقط کافی است ساقهای را جدا کنید و چند وقتی در آب قرار دهید؛ بعد از مدتی سر و کله ریشهها پیدا میشود. این گل زمستانها هفتهای یکبار آب میخواهد و تابستانها دو تا سهبار در هفته. حواستان باشد نگذارید شاخههای گل زیاد بلند شود. هرازگاهی آنها را کوتاه کنید و قلمه بزنید تا گلتان پربرگتر شود.
ستاره سرخ
برخلاف اینکه اصلا به آفتاب نیازی ندارد اما در زمینههای دیگر حساسیت زیادی دارد. ستاره سرخ که از خانواده بوملیاسه است بهشدت نسبت به کلر و فلوراید موجود در آب شیر حساس است؛ بنابراین باید اول اجازه دهید آب به دمای اتاق برسد. آبی که از شب قبل کنار گذاشتهاید برای آبیاری این گل مناسب است؛ ضمن اینکه از معدود گلهایی است که باید از وسط برگها آبیاری شود. اما از نظر مسائل دیگر خیالتان راحت باشد. ستاره سرخ آنقدر به نور کمی احتیاج دارد که خیلی از طراحان داخلی از آن برای زیبایی فضای سرویسهای بهداشتی استفاده میکنند.
برگ عبایی
این گل با برگهای پهن و بزرگش نه فقط در سایه ماندگاری خوبی دارد که در برابر سرما و گرما هم حسابی مقاوم است و تقریبا هیچوقت نمیتوانید خراب شدنش را ببینید برای همین به آن گل فولادی هم میگویند. فقط یک ایرادی دارد که رشد چندانی ندارد و باید هفتهها خیره به برگهایش بمانید تا اندک تغییری را احساس کنید. زمستانها هفتهای یکبار آب میخواهد و تابستانها هم هفتهای دوبار. این گل به غبارپاشی هم نیازی ندارد و هر سه تا چهار سال یکبار باید گلدانش عوض شود؛ پس با خیال راحت برایش جایی در آپارتمان بینورتان باز کنید.