با مرد فقیری که بزرگترین ریاضی دان جهان است آشنا شوید
این شخص که در تصویر زیر می بینید و بیشتر شبیه افراد فقیر و بی خانمان است گریگوری پرلمان نام دارد او بزرگترین ریاضی دان جهان است
بحارمگ- گریگوری پرلمان ریاضی دان نابغه اهل روسیه است او در سال 1966 در سنت پترزبورگ به دنیا آمد . استعداد ریاضی او در ده سالگی بارز شد و مادرش او را در برنامه ریاضی بعد از مدرسه سرگی روکشین ثبت نام کرد.
او در یک مدرسه استثنایی با برنامه های پیشرفته ریاضی و فیزیک در لنینگراد تحصیل کرد و در همه ی دروس به جز تربیت بدنی درخشید.[ در ۱۹۸۲ به عنوان یکی از اعضای تیم اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی در المپیاد جهانی ریاضی، با کسب امتیاز کامل مدال طلا دریافت کرد. او تحصیل خود را در مدرسه ریاضی و مکانیک دانشگاه دولتی سن پترزبورگ، پی گرفت و بدون امتحان ورودی پذیرفته شد.
پس از دریافت پی اچ دی خود در ۱۹۹۰ به کار در دپارتمان لنینگراد مؤسسه مشهور ریاضی استلکوف آکادمی علوم روسیه، استادانش الکساندر دانیلویچ الکساندروف و یوری بوراگو بودند. در اواخر دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ او با توصیه نامه قوی استادانش در دانشگاههای آمریکا موقعیتهای پژوهشی داشت.
در ۱۹۹۲، برای یک ترم به مؤسسه ریاضی کورانت و دانشگاه نیویورک و دانشگاه استونی بروک دعوت شد و به کار روی خمینهها پرداخت. سپس به دانشگاه کالیفرنیا، برکلی رفت. از دانشگاههای برتر آمریکا چون دانشگاه پرینستون و دانشگاه استنفورد پیشنهاد کار گرفت ولی همه را رد کرد و در تابستان ۱۹۹۵ برای کاری صرفاً پژوهشی به مؤسسه استلکوف در سن پیترزبورگ رفت.
او به دلیل اثبات حدس پوانکاره، مسئلهای که یک قرن ذهن بسیاری از ریاضیدانان را به خود مشغول کرده بود، برنده مدال فیلدز در سال ۲۰۰۶ شد که عالیترین جایزه در زمینهٔ ریاضیات است. این نابغه بزرگترین افتخار دنیای ریاضی جهان را کسب کرد اما از پذیرش این جایزه سر باز زد.[۱] و گفت «من به پول یا شهرت علاقهای ندارم؛ نمیخواهم مثل یک حیوان در باغ وحش به نمایش گذاشته شوم.»[۲] در ۲۲ دسامبر ۲۰۰۶، مجله علمی ساینس اثبات حدس پوانکاره را به عنوان تحول علمی سال به رسمیت شناخت که نخستین باری بود که چنین تحولی در زمینه ریاضی رخ میداد.
جان بال، رئیس مرکز جهانی ریاضیدانان، گفت که وی شخصاً از پرلمان خواسته بود. تا این جایزه را ببرد، اما پرلمان به او گفته که از آنجایی که خودش را جزو جامعه ریاضیدانان جهانی نمیداند و احساس تکافتادگی میکند این جایزه را نمیپذیرد.
آقای پرلمان به خبرنگار یکی از روزنامههای بریتانیا دربارهٔ علت نپذیرفتن جایزه مؤسسه کلی گفت: «من همه آنچه را که میخواهم، در اختیار دارم.»
او برنده جایزه نقدی به ارزش یک میلیون دلار هم شده بود که البته این جایزه در مورد تئوری او در مورد فضای چند بعدی به او تعلق یافته، اما او این جایزه را هم نپذیرفت.
او برنده المپیاد ریاضی تمام روسی شدهاست. او مشارکتهای تحولسازی در هندسه ریمانی و توپولوژی هندسی داشتهاست.
در سال ۲۰۱۰ اعلام شد او به دلیل اثبات حدس پوانکاره حایز معیارهای لازم برای دریافت نخستین جایزه هزاره کلی است. در ۱ ژوئیه ۲۰۱۰ او این جایزه یک میلیون دلاری را رد کرد و تصمیم هیئت داوران و جایزه را بسیار غیرمنصفانه دانست و گفت مشارکت او در حل فرض پوانکاره از The Holy Grizz بیشتر نبوده است. او همچنین جایزه معتبر جامعه ریاضی اروپا را رد کرد.
آقای پرلمان فردی است که به پول علاقه ندارد , او فردی فقیر است که تمام وقت خود را صرف تحقیق در علم می کند , او عموما لباس های کهنه می پوشد و مو هایی شلخته دارد طوری که بیشتر شبیه افراد بی خانمان است.