طرز تهیه آش عباسعلی کرمانشاه
تاریخچه آش عباسعلی به 200 سال قبل باز می گردد. آن زمان که مردی متدین به نام عباسعلی که آشپزی ماهر بود، نذر کرد که آشی ویژه تهیه کرده و هر شب آن را در مسجد و در بین روزه داران پخش کند، تا آنان روزه خود را با این آش باز کنند. او در تهیه این آش از گوشت، نخود، لوبیا، عدس، گندم پوست کنده، سبزیجات خوش عطر، روغن حیوانی کرمانشاهی و ادویه جات استفاده نمود. ترکیب این مواد با بکدیگر زمینه ساز ایجاد طعمی بی نظیر و منحصر به فرد شد. این آش پر خاصیت و پر ملات بعدها تحت عنوان آش عباسعلی نام گذاری شد.
مواد لازم:
گوشت دنده گوسفندی
300 گرم
گندم پوست کنده
یک و نیم پیمانه
برنج
نصف پیمانه
عدس
نصف پیمانه
نخود
نصف پیمانه
لوبیا چیتی
نصف پیمانه
لوبیا سفید
نصف پیمانه
پیاز درشت برای پیاز داغ
5 عدد
سیر برای سیر داغ
10 حبه
نمک و زردچوبه
به مقدار لازم
نعناع خشک
به مقدار لازم
طرز تهیه و دستور پخت:
آش عباسعلی یکی از مقوی ترین و مفید ترین آش های محلی و سنتی استان کرمانشاه است که به خاطر ترکیبات استفاده شده در آن سرشار از ترکیبات غنی پروتئین و املاح معدنی نظیر زینک می باشد. اگر به دنبال یک وعده ی غذایی کامل می گردید که در عین حال طعمی به یاد ماندنی داشته باشد، آش عباسعلی یکی از گزینه هایی است که بی شک شما را به هدفتان خواهد رساند.
مردم کرمانشاه برای تهیه این آش که طعمی بی نظیر و خواصی بی نظیر تر دارد، ساعت ها در صف های طولانی منتظر می مانند. این آش افتخار آن را دارد که سال های پی در پی توانسته است رتبه اول را در جشنواره بهترین غذاهای محلی کسب کند.
یکی از رازهای طعم بی مانند این آش کشدار بودن آن است که به واسطه استفاده از گوشت دنده گوسفندی در آن مثل پنیر پیتزا کش می آید. درست کردن این آش کاری دشوار و حوصله طلب است.
تاریخچه آش عباسعلی به 200 سال قبل باز می گردد. آن زمان که مردی متدین به نام عباسعلی که آشپزی ماهر بود، نذر کرد که آشی ویژه تهیه کرده و هر شب آن را در مسجد و در بین روزه داران پخش کند، تا آنان روزه خود را با این آش باز کنند. او در تهیه این آش از گوشت، نخود، لوبیا، عدس، گندم پوست کنده، سبزیجات خوش عطر، روغن حیوانی کرمانشاهی و ادویه جات استفاده نمود. ترکیب این مواد با بکدیگر زمینه ساز ایجاد طعمی بی نظیر و منحصر به فرد شد. این آش پر خاصیت و پر ملات بعدها تحت عنوان آش عباسعلی نام گذاری شد.
آش عباسعلی یکی از معروف ترین آش هایی است که در سطح استان کرمانشاه طبخ شده و با آش رشته و آش شله قلم کار و امثال این آش ها متفاوت است. ابن آش متعلق به استان کرمانشاه و بسیار معروف است. آن چنان معروف که هرجای دنیا بگویی آش عباسعلی، بی شک همه می پرسند آش عباسعلی کرمانشاه منظورتان است?!
عباسعلی را کرمانشاهیان اصل، " واسلی " نیز می گویند که معروف ترین و خوش طعم ترین نوع آن را در محله قدیمی تیمچه کرمانشاه می پزند.
واسلی را معمولا با نعناع داغ و پیاز داغ و روغن حیوانی تریین می کنند و جذابیت دو چندانی به ظاهر اشتها بر انگیز آن می افزایند. بی شک اگر یک بار این طعم بی نظیر را تجربه کنید، مجددا جویای تجربه آن خواهید شد!
مرحله اول تهیه آش عباسعلی:
حبوبات مورد استفاده در این آش نظیر عدس، نخود، لوبیا سفید و لوبیا چیتی را از 24 ساعت قبل در آب خیسانده و چندین بار نسبت به عوض کردن آب آن اقدام کنید، تا نفخ آن به طور کامل گرفته شود. برنج را هم به مدت چند ساعت در آب خیس کنید تا نرم شود.
مرحله دوم تهیه آش عباسعلی:
پس از این که حبوبات و برنج به خوبی خیس خوردند،نخود و لوبیا را با هم پخته و زمانی که تا حدودی نرم شدند، گوشت، عدس، برنج و گندم پوست کنده را به آن ها بیفزایید و به آن ها فرصت دهید تا به خوبی و کامل پخته شوند.
پس از این که گوشت پخت، آن را از قابلمه خارج کرده و خیلی ریز ریش ریش کنید سپس آن را به قابلمه حاوی حبوبات اضافه نمایید.
نمک و فلفل و زردچوبه را به مواد موجود افزوده و اجازه دهید تا آش به خوبی جا بیفتد. به گونه ای که دانه های گندم و برنج کاملا له شده و در مواد مشخص نباشند. به یاد داشته باشید که این آش را مرتبا هم بزنید تا از ته گرفتن آن جلوگیری کنید. پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و سرخ کنید. مقداری از آن ها را برای پیاز داغ نگه داشته و مابقی آن ها را به منظور خوش طعم نمودن آش، به آن بیفزایید و پس از افزودن روغن حیوانی و گذشت چند دقیقه، شعله را خاموش کنید.
مرحله سوم تهیه آش عباسعلی:
اکنون آش شما آماده است. آن را در ظرف مورد نظرتان کشیده و با پیاز داغ و سیر داغ و نیز نعناع داغ تزیین کرده و نوش جان کنید!