بیوگرافی ابراهیم آبادی بازیگر فقید تبریزی
ابراهیم آبادی روز پنجشنبه 9 آبان ماه درگذشت.
براهیم آبادی هنرپیشه پیشکسوت تبریزی بود که از او فیلمها و سریالهای زیادی دیدهایم و نامش در تاریخ هنر ایران ثبت شده است. او روز پنجشنبه 9 آبان ماه بعد از یک دوره بیماری درگذشت.
کودکی ابراهیم آبادی ؛از تبریز تا تهران
ابراهیم آبادی در مرداد ماه سال ۱۳۱۳ در محله کوچه باغ شهر تبریز به دنیا آمد.
وی تا کلاس پنجم ابتدایی در تبریز به مدرسه رفت و دبیرستان را در تهران به پایان رساند. در همان دوران دبیرستان علاقهاش به هنر نمایش افزونتر شد تا آنکه سرانجام، در کلاسهای تئاتر هنرهای زیبای کشور که به وسیلهٔ مربیان خارجی برای تربیت مربیان تئاتر در مدارس تشکیل شده بود امتحان داد و قبول شد.
تحصیلات ابراهیم آبادی
آبادی در یکسال تحصیل زیر نظر پروفسور داویدسون و کوتکیم بی، موفق به اخذ پایاننامه شد و به هنرستان هنرپیشگی رفت. آنجا زیر نظر اساتیدی همچون علیاصغر گرمسیری، هوشنگ سارنگ موفق به پایان هنرستان گردید.
سپس برای ادامهٔ تحصیل به شهر پراگ در کشور چکسلواکی رفت. پس از ۵ سال بهعنوان کارگردان تئاتر و بازیگر از آکادمی هنرهای دراماتیک فارغالتحصیل شد.
وی همزمان در تئاترهای حرفهای نیز کار کرد. او پس از ۱۴ سال از کشور چکسلواکی بازگشت و در اداره برنامههای تئاتر و خانه نمایش در سمت کارشناس ارشد و کارگردان تئاتر استخدام شد و بهشماری از مراکز استانهای کشور عزیمت نمود؛ که از آنگونه: ۷ سال در ارومیه، ۱ سال در گرگان و ۸ سال در تبریز مشغول به فعالیت هنری بود.
در همهٔ آن شهرها، اقدام به برپایی کلاسها و گروههای تئاتری کرده و نزدیک به ۶۰ نمایشنامه به کوشش گروههای پدیدآورده، برپا شد. آبادی در سال ۱۳۷۲ بازنشسته شد.
ضمناً او چندین بار ناظر جشنواره تئاتر در تهران و شهرستانها بودهاست. چهار دوره جزو هیئت برگزارکننده جشنواره شهیدان محراب در تبریز بوده و برای شرکتکنندگان، کلاس تئاتر فشرده به مدت یک ماه ترتیب دادهاست.
چهار دوره عضو شورای مرکزی انجمن بازیگران سینمای ایران در خانه سینما بوده و چهار دوره داور فیلمهای سینمای ایران در جشن خانه سینما بودهاست و هنوز هم به فعالیتهایش ادامه میدهد. از حدود ۱۹ مهر ماه بعلت مشکل ریوی در بیمارستانی در تهران در کما به سر میبردم.
او نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم مرد دوره ۹ جشنواره فیلم فجر بخاطر فیلم آپارتمان شماره ۱۳ نیز شد.
فیلمها و سریالهای ابراهیم آبادی
ابراهیم آبادی در 40 فیلم بازی کرده است که از جمله آنها، میخواهم زنده بمانم، مربای شیرین، توکیو بدون توقف و بوی کافور عطر یاس است.
او نزدیک به 40 سریال نیز بازی کردهاست که این سریالها در ژانرهای مختلف از کمدی تا تاریخی بودهاست. تله، پادری و مختار نامه از جمله این سریالهایی است که ابراهیم آبادی در آنها بازی کرده ست.
آخرین کار ابراهیم آبادی شاهگوش است که یک سریال خانگی به کارگردانی داوود میر باقری بود.
همسر و فرزندان ابراهیم آبادی
این بازیگر مطرح در جوانی با ملیحه ابراهیمی ازدواج کرد. ملیحه ابراهیمی تحصیلکرده رشته گریم و چهره پردازی است اما بازیگری میکند او همراه شوهرش در پراگ درس خوانده است و او نیز اهل تبریز است. از کارهای برجسته ملیحه ابراهیمی میتوان به دختران من و عبور در غبار و گراد سینما اشاره کرد.
ابراهیم آبادی و ملیحه ابراهیمی دو فرزند دارند. دختر ابراهیم آبادی که این روزها به خاطر بیماری سخت پدر در کنار اوست عاطفه و علقه خاصی به پدرش دارد.
بیماری ابراهیم آبادی
این بازیگر پیشکسوت به دلیل عارضه ریوی از مدتها قبل در بیمارستان بستری شده و وضعیت خوبی ندارد. او با کمک دستگاهها تنفس میکند و به سختی صحبت میکند.
نگاهی به آثار و کارنامه کاری ابراهیم آبادی
دیوار (۱۳۸۶)
صد سال به این سالها (۱۳۸۶)
هر چی تو بخوای (۱۳۸۵)
از دوردست (۱۳۸۴)
قلقلک (۱۳۸۴)
من بن لادن نیستم (۱۳۸۳)
توکیو بدون توقف (۱۳۸۱)
مربای شیرین (۱۳۸۰)
همسر دلخواه من (۱۳۷۹)
آسمان پرستاره (۱۳۷۸)
بوی کافور، عطر یاس (۱۳۷۸)
مومیایی ۳ (۱۳۷۸)
بدلکاران (۱۳۷۶)
پشت دیوار شب (۱۳۷۶)
دنیای وارونه (۱۳۷۶)
ابراهیم (۱۳۷۵)
تعطیلات تابستانی (۱۳۷۴)
توطئه (۱۳۷۴)
مرد نامرئی (۱۳۷۴)
یحیی (۱۳۷۴)
بوی خوش زندگی (۱۳۷۳)
حسرت (۱۳۷۳)
میخواهم زنده بمانم (۱۳۷۳)
همه دختران من (۱۳۷۲)
تماس شیطانی (۱۳۷۱)
مرد ناتمام (۱۳۷۱)
ملک خاتون (۱۳۶۹)
همه یک ملت (۱۳۶۹)
پرواز پنجم ژوئن (۱۳۶۸)
سریال های تلویزیونی
مسافر زمان ۲
۱۳۸۵ بایرام
۱۳۸۴ حس سوم
۱۳۸۳ ماجراهای تقیجان
۱۳۸۲ بچههای خیابان
۱۳۸۲–۱۳۸۱ جزیره جادو
۱۳۸۱ از تو به یک اشاره
۱۳۸۰ طبقه وسط
۱۳۸۰ دیوار شیشهای
۱۳۸۰ شب دهم
۱۳۷۹–۱۳۸۰ چراغ جادو
۱۳۸۰–۱۳۷۴ خورشید شب
۱۳۷۹ نود شب
۱۳۷۹ معجزه ازدواج
۱۳۷۸ زیر آسمان شهر
۱۳۷۸ دردسر بزرگ
۱۳۷۸ دلبر آهنی
۱۳۷۸–۱۳۷۷ دانی و من
۱۳۷۷ روزی عقابی
۱۳۷۶ جادوی مهتاب
۱۳۷۵ مدرسه مادر بزرگها
۱۳۷۵ بهشت گمشده
۱۳۷۵ برگ سبز
۱۳۷۴–۱۳۷۵ دبیرستان
۱۳۷۴–۱۳۷۵ سوختهدلان
۱۳۷۴ جهان وارونه
۱۳۷۳ همسران
۱۳۷۲ لبخند زندگی
۱۳۷۱ بازنشستگی
۱۳۷۰ قصههای زندگی
۱۳۷۰ این خانه دور است
۱۳۷۰ مشخیرالله صندوقچه
۱۳۶۹ شاهدان کوچک
۱۳۹۲ شاهگوش بازیگر