بهترین دستور تهیه باسلوق شب یلدا
در این گزارش قصد داریم طرز تهیه باسلوق شب یلدا را مرحله به مرحله آموزش دهیم.
باسلوق از شیرینیهای سنتی ایرانی است که در قدیم از مهمترین اجزای سفره شب یلدا و چهارشنبه سوری بوده است، طرز تهیه باسلوق در شهرهای مختلف، با هم فرق دارند، در این اینجا با دستور تهیه تهیه سلوق با نشاسته گل آشنا شوید. توجه کنید که در این دستور حتما باید از نشاسته گل استفاده و جوهر لیمو استفاده کنید، جایگزین کردن آن با آب لیمو باعث تغییر در طعم باسلوق خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه باسلوق شب یلدا
- نشاسته گل: یک لیوان سرپر
- گلاب: نصف لیوان
- جوهر لیمو: نوک قاشق چایخوری
- شکر: یک لیوان ونیم
- کره: ۲۵ گرم
- زعفران دم کرده: دو الی سه قاشق
- وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
- آب: دولیوان سرخالی
طرز تهیه باسلوق شب یلدا
مرحله اول- نشاسته را در ظرفی ریخته و یک لیوان آب سرد را طی دو مرحله به آن اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا کاملا حل شده و رقیق شود.
مرحله دوم- لیوان دیگر آب را روی حرارت میگذاریم. شکر، جوهر لیمو و زعفران را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا جوش بیاید.
مرحله سوم- مخلوط نشاسته و آب را به مخلوط شکر و آب اضافه میکنیم، با شعله ملایم به مدت هشت الی ده دقیقه هم میزنیم تا گلوله گلوله نشود و بوی خامی نشاسته از بین برود.
مرحله چهارم- وانیل را طی چند مرحله اضافه کنید و به خوبی با قاشق چوبی هم بزنید تا گلاب کاملا به جذب شود. وانیل را هم اضافه کنید.
مرحله پنجم- کره را اضافه کنید،وقتی کره به خوردش رفت ومواد از کف قابلمه جدا شد، شعله را خاموش کنید. توجه کنید که مرحله پخت از لحظه جوشیدن تا انتها ده دقیقه است.
مرحله ششم- مقداری پودر نارگیل روی سینی یا کاغذ روغنی بریزید.
مرحله هفتم- با استفاده از قیف لایه زیرین باسلوق را بریزید، مغز گردوها را با دست کمی فشار دهید، و لایه دوم باسلوق را روی مغز گردو بریزید، با دست کمی فشار دهید و با کمک کاغذ روغنی سعی کنید به شکل لوله یکنواختی درآورید. چند بار دور تا دور لوله باسلوق را پودر نارگیل بپاشید. چند ساعت اجازه دهید تا سفت شود، سپس برش بزنید.
برای تهیه باسلوق لقمهای شب یلدا
می توانید به جای برش زدن، هر باسلوق را دانه دانه و به صورت لقمهای کنید، در کاسه ای به عمق دوسه سانتی متر پودر نارگیل بریزید، با انگشت حفره ای در مرکز آن ایجاد کنید. یک مغز گردو در حفره قرار دهید ومواد را با قیف روی مغز گردو بریزید. وبا نوک انگشتان از پودر نارگیل روی آن بریزید. از پودر نارگیل درش بیارید با دو دست فرم دهید. باسلوق ها را تا تا دوازده ساعت در یخچال نگهدارید و بعد نوش جان بفرمایید.
نکات تهیه باسلوق شب یلدا
-کره باعث خوش طعم و تُرد شدن باسلوق میشود.
- برای تهیه باسلوق با این روش نیازی به ژلاتین نیست.
- جوهر لیمو باعث شفاف شدن باسلوق میشود.
- حتما از نشاسته گل استفاده کنید.
- در تمام مراحل تهیه شعله ملایم باشد.
در این زمینه بخوانید:
ایده های تزئین انار شب یلدا
چند مدل کلاه بچگانه به شکل انار و هندوانه برای عماسی شب یلدا
ده مدل لباس هندوانه ای بچه ها برای شب یلدا
فواید انار چیست؟ انار کدام شهر ایران بهتر است