طرز تهیه آش ترخینه و سیرابی؛ باردارها حتما بخورند
در ادامه با طرز تهیه یک نوع آش بسیار لذیذ و مقوی که مواد اصلی آن ترخینه و سیراب شیردان است، آشنا شوید.
ترخینه از خیس دادن بلغور گندم یا جو در دوغ ترش به مدت ۱۰ روز تهیه میشود و در یک روش دیگر بلغور را به مدت چند ساعت در دوغ میپزند و قطعاتی از این مخلوط خمیر مانند را گلوله میکنند و پس از افزودن گیاهان بومی مانند شلغم و پونه، آن را زیر نور آفتاب خشک مینمایند یا در تنورهای مخصوص حرارت میدهند.
در استانهای کرمانشاه، لرستان، کردستان،ایلام، همدان و آذربایجان غربی ترخینه طرفدار دارِ و مردم ارمنستان، یونان، قبرس، آلبانی، بلغارستان و برخی مناطق عراق ترکیه سوریه و مصر نیز رواج دارد. ترخینه را میشد از اولین غذاهای نیمه آماده شناخت.
در استانها و شهرهای مختلف ایران آش ترخینه به روشهای متفاوتی تهیه میشود، در بسیاری از موارد ترخینه همراه عدس و سایر حبوبات، گاهی همراه شلغم و یا کلم قمری و گاهی مانند آش رشته تهیه می شود. در این مطلب قصد داریم آش ترخینه و سیراب شیردان را به شما معرفی کنیم. این غذا به علت داشتن آنتیبیوتیک طبیعی بهعنوان داروی سرماخوردگی هم شناخته میشود و همچنین ای ن آش به دلیل داشتن سیرابی از مواد غذایی است که اثر مثبت آن در کاهش ویار در زنان باردار ثابت شده است.
مواد لازم برای تهیه آش ترخینه و سیراب شیردان
ترخینه: دو عدد
پیاز: یک عدد
سبزی (تره، پیازچه، جعفری و گشنیز): دو لیوان خرد شده
سیراب شیردان پختهشده و خردشده: دو لیوان
نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر: به میزان لازم
نعناع خشک، پیازداغ و سیرداغ: به میزان لازم برای تزیین و سرو
کشک: به میزان لازم برای سرو
طرز تهیه آش ترخینه و سیراب شیردان
مرحله اول- برای تهیه آش ترخینه و سیرابی حتماً باید از قبل برنامه تهیه این غذا را داشته باشید و ترخینهها را در آب قرار دهید تا خسی بخورند.
مرحله دوم- پیاز را خردکرده و کمی تفت دهید.
مرحله سوم- زردچوبه، نمک، پودر سیر و فلفل سیاه را به پیازداغ اضافه کنید و همچنین ترخینه خیس کرده را با 4 لیوان آب به مواد اضافه میکنیم.
مرحله چهارم- سیرابی آماده یا در منزل تهیهشده را بهاندازه دلخواه خردکرده و به آش اضافه کنید. اضافه کردن سیرابی به این آش میتواند برای زنان بارداری که دچار ویار شدید بارداری هستند کمک مؤثری باشد.
مرحله پنجم- سبزی آش ترخینه را که شامل تره، پیازچه، جعفری و گشنیز خردشده است، اضافه کنید.
مرحله ششم- این آش را با پیاز و نعناع و سیر داغ و مقداری کشک تزیین کنید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه کباب برنجی؛ کباب خراسانی
چند غذای تیلیتی خاص ایرانی؛ از آبگوشت ایلامی تا ماستجوش سبزوار