حجاب اجباری در عربستان برداشته شد
در کشور عربستان تا همین سالهای اخیر زنان پلیسهای زن مذهبی در خیابانها به زنان بدحجاب هشدار داده و از آنها تعهد میگرفتند، اما حال در کشور عربستان زنان به راحتی میتوانند با حجاب دلخواه در ملاء عام عبور و مرور کنند.
در روزهای اخیر تصویری از یک نامه در شبکههای اجتماعی ایران دست به دست میشود که در آن گفته شده از تاریخ 23 ام سپتامبر که روز ملی عربستان است، برخورد با زنان بیحجاب در عربستان متوقف میشود و هر گونه برخوردی با پوشش زنان ممنوع است.
این دستور طی تحولات اخیر عربستان و در راستای برنامه های اصلاحات ولیعهد شاهزاده محمد بن سلمان صادر شده، زنان عربستانی در تمام نقاط کشور می توانند بدون اینکه کسی مانع آن ها شود بی حجاب باشند هر چند بر اساس این دستورالعمل، هنوز شهرهای مدینه و مکه شامل این حکم نخواهند بود.
با اجرای این دستورالعمل دیگر زنان و دختران کشور عربستان به دلیل بد حجابی دستگیر یا جریمه نخواهند شد. از زمان روی کار آمدن محمد بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، تحولات زیادی در این کشور برای از بین بردن ممنوعیتهای زنان رخ داده است.به طور مثال زنان اجازه رانندگی و همچنین خروج از کشور بدون همراهی یکی از محارم را تا قبل از روی کار آمدن بن سلمان نداشتند، اما دستکم در دو سال گذشته این دو محدودیت برداشته شده اند.
تغییرات حذف حجاب اجباری در عربستان با برداشتن عبایه آغاز شد، پس از آن لباسهای به شکل مانتو حذف شدند. در این میان عدهای جسارت این را یافتند تا از لباسهای به رنگهای روشن تر به جای پوشیدن لباسهای مرسوم سفید و مشکی استفاده کنند. و اکنون نوبت به برداشت کلی حجاب به معنای آزاد بودن برداشتن پوشش سر و مانتو رسیده است. در عربستان سعودی قانون مشخص و روشنی در مورد اجباری بودن حجاب وجود ندارد.
محمد بن سلمان دو سال پیش در مصاحبه با سی بی سی گفته بود که قصد دارد قوانین مربوط به ازدواج در این کشور را تعدیل کرده و در سخنانی مدعی شده بود که در اسلام قانون استفاده اجباری از عبایه وجود ندارد. نادین البدیر از مجریان زن معروف عربستانی که او را نزدیک به بن سلمان می دانند برای طرفداری از آزادی حجاب یا بی حجابی، هشتگی را با موضوع اینکه چادر و یا روسری دومتری بر سر زنان دلیلی بر نجابت و شرافت زن نمیتواند باشد.
محمد بن سلمان از زمان به قدرت رسیدن در سال ۲۰۱۷ همواره سعی داشته قوانین و چهارچوب های مذهبی در این کشور مسلمان را بشکند و بسیاری از تابوهایی که در این کشور وجود داشت را تغییر دهد، از جمله نمایش فیلم های هالیوودی در سینماها، رانندگی زنان، اجازه خروج از کشور به زنان بدون نیاز به اخذ رضایت از همسر یا ولی و بدون همراهی او، آزادی موسیقی و آواز و بسیاری از اقداماتی که در تاریخ این کشور بی سابقه بوده است.
هر چند عده زیادی از سیاستمداران این قبیل تابو شکنیها و اصلاحات را سیاست بن سلمان برای مخفی کردن فشارهایی از جمله سرکوب معترضان و مخالفت با رقبای سیاسیاش میدانند؛ اما اصلاحاتی از قبیل داشتن گواهینامه و رانندگی برای زنان، مسافرت خارجی زنان بدون نیاز به اخذ مجور از طرف همسر یا پدر، نمایش فیلمهای روز هالییود در سینماهای عربستان و همچنین آزادی موسیقی و آواز از جمله اصلاحات بن سلمان است که در تاریخ این کشور بیسابقه هستند.