دستور تهیه گئوزلمه پنیر و اسفناج؛ اسنک لذیذ ترکیهای
در این مطلب دستورالعمل تهیه گئوزلمه، غذای سنتی ترکیه آموزش داده شده است.
گئوزلمه چیست؟
گئوزلمه یک غذای سنتی ترکیه است. که گاهی هم فروشگاههای نان و شیرینیجات فروخته میشود. اغلب به عنوان اسنک یا میان وعده و حتی غذایی رژیمی مورد استفاده قرار میگیر. خمیر این غذا معمولاً بدون مخمر است و فقط با آرد، نمک و آب درست می شود ، اما گئوزلمه را می توان از خمیرهای آماده مانند یوفکا نیز تهیه کرد. مواد داخل خمیر میتواند متفاوت باشد، گئوزلمه اسفناج و پنیر فتا بسیار محبوب و لذیذ است که در این مطلب به آموزش آن میپردازیم.
مواد افزودنی برای گئوزلمه بسیار زیاد است و از نظر منطقه و سلیقه شخصی متفاوت است و شامل انواع گوشت (گوشت گوشت چرخ کرده ، گوشت بره خرد شده ، غذاهای دریایی تازه یا دودی، سوسیس بلغاری یا ژامبون) ، سبزیجات (اسفناج ، کدو سبز ، بادمجان ، تره ، چغندر ، فلفلهای مختلف ، پیاز ، پیازچه ، موسیر ، سیر) ، انواع قارچ ، زمینیها(سیب زمینی، تربچه و کلم قمری) ، پنیر (فتا ، پنیر سفید ترکی ، لواش ، پنیر سفیدو...)، همچنین تخم مرغ، گیاهان فصلی و ادویه جات.
مواد لازم برای خمیر گوزلمه
2 فنجان (270 گرم) آرد ساده
3 قاشق غذاخوری ماست یونانی
1/2 قاشق چای خوری بیکینگ پودر
1/2 قاشق چای خوری مخمر خشک
1/2 قاشق چایخوری نمک دریا
2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
1/2 فنجان (150 میلی لیتر) آب گرم
مواد لازم برای داخل گزلمه
2 فنجان برگ اسفناج ، خرد شده
1 فنجان فتا خرد شده
تکه های فلفل(اختیاری)
روغن زیتون ، برای تفت دادن
لیمو ، برای سرو کردن
-همه مواد لازم برای گئوزلمه به جز روغن زیتون را در یک کاسه بزرگ ترکیب کنید. با قاشق مخلوط کنید و چند دقیقه ورز دهید تا یکدست شود. اگر احساس می کنید خمیر خیلی سفت است کمی آب اضافی استفاده کنید و مقداری بیشتر ورز دهید تا گلوله خمیر یکدست شود.
- روی خمیر را با حوله بپوشانید و حدود 30 دقیقه در گوشه ای گرم از آشپزخانه خود قرار دهید.
در این مرحله اندازه خمیر دو برابر می شود. روغن زیتون را اضافه کرده سپس ورز دهید تا یک گلوله خمیر صاف بدست آید. روی آن را بپوشانید و 30 دقیقه دیگر کنار بگذارید.
-خمیر را به 6 توپ اندازه نارنگی تقسیم کنید. هر توپ خمیر را به شکل یک مستطیل بزرگ در بیاورید. در صورت لزوم روی آن را آردپاشی کنید تا از چسبیدن جلوگیری شود. بدون پاره شدن خمیر، آن را تا جایی که می توانید نازک کنید. هنگامی که دست خود را زیر آن قرار می دهید باید بتوانید دستتان را ببینید.
- اسفناج، فتا و چیلی (در صورت استفاده) را در مرکز خمیر پخته شده پراکنده کنید. انتهای آن را مانند یک پاکت تا کنید ، با کمی آب خیس کنید تا حالت چسبندگی پیدا کند و خمیر را مهر و موم کنید.
- خمیر حاصل تا خورده را کمی آرد پاشی کنید.
- یک ماهیتابه بزرگ را با روغن زیتون چرب کرده و گئوزلمه را از هر طرف برای چند دقیقه تفت دهید تا طلایی شود.
- به صورت مثلث (یا مربع) برش داده و با برش های لیموی تازه به صورت گرم سرو کنید.
نکات:
گئوزلمه غذای مناسبی برای وعده افطار و مهمانیهای ماه رمضان است.
می توانید پر از گوشت مرغ تند یا قارچ خرد شده را خرد کرده و خرد کنید.
گئوزلمه های پر شده و رول شده را می توانید در ظروف ظرف دار یا ظروف شیشه ای در یخچال (با کاغذ پخت جدا کنید) تا 2 روز نگهداری کنید. در صورت نیاز آن را برداشته و تفت دهید. این یک میان وعده عالی بعد از مدرسه است.
یادداشتی در مورد نمک - من معمولاً از 1/2 قاشق چای خوری پولک نمک دریا استفاده می کنم. اگر از نمک معمولی (ریزتر) استفاده می کنید ، بدیهی است که کمتر از آن استفاده کنید. دستورالعمل های Gozleme اغلب نیاز به کمی نمک دارند.