بهترین دستور تهیه لاهماجون؛ طعمی لذیذ از خاورمیانه
در این گزارش طرز تهیه لاهماجون یا لامعجون غذایی بسیار لذیذ از خاورمیانه را بخوانید.
این غذای معروف خاورمیانه شبیه پیتزاست و معروفه به پیتزای ترکی و همینطور پیتزای ارمنی ولی پنیر نداره و از یک لایه خیلی نازک و ترد خمیری که رویش با گوشت چرخکرده طعمدار و گاهی تند پوشانده شده درست میشه. حسن بزرگ این غذا تنوع دورچینهای آن در هنگام سرو هست که می تواند شامل پیاز، گوجه، کاهو، جعفری و لیموی تازه و گاهی حتی بادمجان کبابی باشه و به انتخاب شما هست؛ متداول ترین آنها ترکیب جعفری، گوجه و آب لیموترش تازه هست. خیلی افراد دوست دارند این غذا رو مثل بوریتو و ساندویچ رول کنند و به این صورت میل کنند.
مواد لازم (برای حدود ۷-۸ لاهماجون)
برای خمیر:
آرد مخصوص نان: چهار و نیم پیمانه
نمک: یک و نیم قاشق چایخوری
مایه خمیر فوری: یک قاشق غذاخوری
روغن زیتون: یک و نیم قاشق غذاخوری
آب ولرم: ۱ و ۱/۴ پیمانه
برای تاپینگ (روی خمیر)
گوجه فرنگی : ۲ تا ۳ عدد
فلفل دلمه ای سبز: ۱ عدد
فلفل کاپی یا فلفل دلمه ای قرمز: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
پیاز کوچک: ۱ عدد
جعفری تازه: ۱/۴ پیمانه
گوشت چرخکرده: ۲۵۰ گرم
روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
پاپریکا: ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه و قرمز و نمک : به میزان دلخواه
مواد لازم برای سرو
جعفری تازه و خرد شده
لیموترش تازه اسلایس شده
گوجه فرنگی اسلایس شده
کاهو خرد شده
پیاز: خلالی شده
طرز تهیه لاهماجون
۱-ابتدا برای تهیه خمیر آرد، پودر خمیر مایه و نمک را در کاسه ای مخلوط کرده، ابتدا روغن و سپس آب را کم کم اضافه کنید تا خمیر جمع شود. سپس روی سطحی شروع کنید به ورز دادن خمیر تا نرم و لطیف شود. (بین ۳ تا ۵ دقیقه)اگر خمیر سفت بود و نمی توانستید ورز دهید یک قاشق آب به آن اضافه کنید. خمیر را با پارچه نم دار پوشانده نیم تا یک ساعت استراحت دهید تا حجمش دو برابر شود.
۲- گوجه، فلفل ها، سیر، پیاز و جعفری را در غذاساز یا با ساطور پوره کنید.سپس در صافی ریخته و آبشان را بگیرید ولی دور نریزید.
۳- این مخلوط را در کاسه ای ریخته و گوشت و ادویه ها و رب و روغن را اضافه کنید و مخلوط کنید. اگر خیلی خشک بود یک قاشق از آب سبزیجات اضافه کنید. این مخلوط را پوشانده و نیم ساعت کنار بگذارید تا طعمها به خورد گوشت بروند.
فر گازی را در دمای ۲۳۰ درجه روشن کنید. خمیر را به ۸ قسمت مساوی چانه بگیرید. هر قسمت را به دایره های نازک حدود ۲۲ سانتی با وردنه باز کنید. و روی سینی فر قرار دهید. روی هر کدام دو قاشق غذاخوری از مخلوط گوشت گذاشته با قاشق کاملا در تمام سطح خمیر پهن کنید و سینی فر را به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا لاهماجون برشته شود.
منبع: negarrs_kitchen