حراج یک لباس متعلق به فرح پهلوی به قیمت 8800 دلار
موسسه حراج هرمان هیستوریکا در آلمان لباسی ابریشمی را با قیمت پایه ۸۸۰۰ دلار به حراج گذاشته که میگوید متعلق به فرح پهلوی است. آخرین ملکه ایران درباره این لباس توضیح داده و گفته این لباس احتمالا نسخه اولیه لباسی بوده که سالها پیش به یک نفر بخشیده است.
موسسه هرمان هیستوریکا در مونیخ آلمان گفته که این لباس متعلق به کلکسیون لباسهای ایرانی فرح پهلوی است.
در این رابطه فرح پهلوی به بیبیسی گفته بود که او این مجموعه لباسها را از ایران نیاورده است.
اما او بعد به بیبیسی توضیح داد دوستی به او یادآوری کرده که لباس حراج شده احتمالا نسخه اولیه لباسی است که او در ایران جا گذاشته است. به گفته فرح پهلوی، او لباس ابریشمی سوزندوزی شده را یک بار پوشید اما نامهای از یک دختر جوان از اروپای شرقی دریافت کرد که شیفته این لباس شده است.
او همچنین عنوان کرد، این لباس را به عنوان لباس عروسی به آن دختر هدیه داده و برای خودش مشابه لباس اولیه را بار دیگر با طرحی متفاوت سفارش داده است.
هرمان هیستوریکا که این لباس را با قیمت پایه ۷۵۰۰ یورو (حدود ۸۸۰۰ دلار) به حراج گذاشته میگوید نامهای از سفارت شاهنشاهی ایران در سال ۱۹۷۵ در اختیار دارد که اصالت این لباس ابریشمی را تایید میکند.
حراجی هرمان هیستوریکا تصاویری از این لباس منتشر کرده و نوشته که فرح پهلوی این لباس را در مراسمهای مهم تاریخی از جمله ملاقات او و آخرین شاه ایران با ریچارد نیکسون، رئیسجمهوری وقت آمریکا استفاده کرده است.
برخلاف نوشته وبسایت حراجی هرمان هیستوریکا، این لباس در فرانسه دوخته نشده است. ایده این لباس را که تلفیقی از پارچههای ایرانی و طراحی مدرن است، فرح پهلوی با الهام از صنایع دستی ایران به کیوان خسروانی سپرد. سوزندوزی لباس کار مهتاب نوروزی، سوزندوز نابینای بلوچ است که به جای رنگهای رایج سوزندوزی آن دوران (مشکی و قرمز) از نخهای آبی و طلایی استفاده کرد.
مهتاب نوروزی هشت سال پیش درگذشت.
فرح پهلوی در بسیاری از لباسهای معروف خود از صنایع دستی ایران و برجستهتر از همه از سوزندوزی طراحان سیستان و بلوچستان استفاده میکرد.
موسسه حراجی آلمانی گفته لباسی که دارد همان لباس فرح پهلوی است که در دیدار با ریچارد نیکسون پوشیده بود
حراجی موسسه هرمان هیستوریکا در آلمان که به حراج عتیقههای ارزشمند معروف است اخیرا به خاطر حراج کلاه آدولف هیتلر و وسایل شخصی اوا براوان، همسر هیتلر، جنجالی شده بود. شمار زیادی از یهودیان و مخالفان آلمان نازی اعتراض کرده بودند که حراج این اشیا به معنی ارزش دادن به شخصی است که به گفته آنها در تاریخ اروپا منفورترین چهره سیاسی و یک جنایتکار جنگی است.
این موسسه همچنین مدال یک سرباز آمریکایی قرن نوزدهم را حراج کرده بود که باعث اعتراض چهرههای سیاسی در آمریکا از جمله تد کروز شد.