فیسبوک به بیمار لاعلاج فرانسوی اجازه پخش زنده مرگش را نداد
فیس بوک گفته به یک مرد فرانسوی مبتلا به نوعی بیماری لاعلاج اجازه نمیدهد که مرگ برنامه ریزی شده خود را از طریق این شبکه اجتماعی به صورت زنده به نمایش بگذارد.
آلن کوک ۵۷ ساله (Alain Cocq) در سی و چهار سال گذشته به نوعی بیماری تخریب نورونهای حرکتی مبتلاست. او در روزهای اخیر اعلام کرده بود که دیگر داروهایش را نمیخورد و آخرین وعده غذای خود را هم خورده و در انتظار مرگ است. او در تلاش است با متوقف کردن خوردن و آشامیدن و رساندن داروهای مورد نیاز به بدنش به نوعی خودکشی برنامه ریزی شده دست بزند.
آقای کوک گفته بود میخواهد از روز شنبه صبح (۱۵ شهریور) روزهای آخر زندگی خود را از طریق فیس بوک به صورت زنده پخش خواهد کند تا ضرورت تغییر در قوانین فرانسه درباره مرگ خود خواسته (اتانازی) را نشان دهد.
آقای کوک شخصا از امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه درخواست کرده بود تا اجازه دهد، قانونا و با تجویز دارو به زندگی اش پایان داده شود. آقای مکرون در پاسخ به او گفته است با آنکه از آقای کوک حمایت میکند و برای تصمیم او احترام قائل است، اما قوانین فرانسه اجازه کمک مستقیم به مرگ افراد (مرگ خودخواسته) را نمی دهد. برخی از گروهها از جمله کلیسای کاتولیک مخالف مرگ خود خواسته هستند.
شماری از کشورها در جهان قانونی را تصویب کردهاند که به بیماران مبتلا به بیماریهای لاعلاج در هر سنی که باشند اجازه میدهد، مرگ خودخواسته را انتخاب کرده و به زندگی خود پایان دهند.
وی امیدوار است که این کارش «به یاد آورده شده و به عنوان قدمی رو به جلو برای تغییر قوانین موثر واقع شود». آلن کوک پاسخ امانوئل مکرون به درخواست او برای پایان دادن به زندگی اش را در حساب فیسبوک خود منتشر کرده که در آن چنین آمده است: «نمی توانم از کسی بخواهم که فراتر از چارچوب قانونی کنونی مان عمل کند. درخواست شما مشارکت فعال در مرگ است که در حال حاضر در کشور ما غیرقانونی است».
رییس جمهور فرانسه نامه خود را چنین به پایان رسانده است: «با تمام حمایت شخصی و احترام عمیقم». کوک به منظور نشان دادن درد و خشمی که قانون ممنوعیت اتانازی برای وی رقم زده می گوید که ساعات پایان زندگی خود را در حساب فیسبوکی اش به طور زنده منتشر خواهد کرد، مرگی که به نظر او در چهار یا پنج روز آینده رخ خواهد داد. با این وجود فیسبوک اعلام کرده که به این مرد اجازه نخواهد داد مرگش را از این پلتفرم اجتماعی به شکل زنده پخش نماید زیرا «قوانین ما به ما اجازه نمی دهند که تلاش برای خودکشی را نشان دهیم». کشورهای سوییس، بلژیک و هلند که از همسایگان فرانسه هستند قوانینی را تصویب کرده اند که در برخی از موارد کمک به مرگ آرام و بدون درد بیماران لاعلاج یا همان اتانازی را ممکن و قانونی می سازد.
در کدام کشورها اجازه اتانازی داده میشود؟
در هلند، بلژیک و لوکزامبورگ اجازه مرگ خودخواسته داده میشود و به فرد برای عملی شدن آن کمک میشود.
در سوئیس اجازه داده میشود که فردی مثلا با تجویز داروی سمی به مرگ فرد بیمار کمک کند.
کلمبیا اجازه مرگ خود خواسته را میدهد.
ایالتهای کالیفرنیا، اورگان، واشنگتن، ورمونت و مونتانا اجازه کمک به مرگ بیماران خواستار اتانازی را داده است.
کانادا هم چند سال پیش قوانینی تصویب کرد که به پزشکان اجازه میدهد تا به بیماری که خواهان اتانازی است، کمک کنند.
سن بیماران چقدر باید باشد؟
تنها در کشورهای هلند و بلژیک به بیماران زیر ۱۸ سال اجازه مرگ خودخواسته داده میشود.
در هلند والدین یک بیمار ۱۶ تا ۱۸ ساله نمیتوانند درخواست مرگ خودخواسته را وتو کرده و مانع آن شوند. اما باید با آنها در این مورد مشورت شود.
بیماران بین ۱۲ تا ۱۶ سال تنها با موافقت والدین یا سرپرست آنها امکان عملی شدن مرگ خودخواسته را خواهند داشت.
در بلژیک یک بیمار زیر ۱۸ سال با موافقت والدین احتمالا میتواند درخواست اتانازی داشته باشد، البته بیماری کودک یا نوجوان باید مورد بررسی دقیق قرار بگیرد. بیماران مبتلا به مشکلات روانی نمیتوانند درخواست اتانازی داشته باشند.
منبع: بی بی سی