متاسفانه یکی از علل اصلی مرگ و میر در جهان وجود بیماری به نام سرطان می باشد.اگر چه قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید ،هوای آلوده ،امواج تلفن همراه و استرس می توانند شانس ابتلا به سرطان را در افراد افزایش دهد اما مواد غذایی نیز وجود دارند که اگر چه در ظاهر بسیار خوشمزه اند اما مصرف آن ها می توانند زمینه ساز و افزایش دهنده ریسک ابتلا به سرطان در افراد به شمار آید.د
سلامت وب لیستی از مواد غذایی سرطان زا را تهیه کرده که امیدوارم با مطالعه این نوشته از مصرف این مواد غذایی خوداری نموده و از افزایش آمار مبتلایان به سرطان در کشورمان جلوگیری نماییم .
مواد غذایی سرطان زا
مواد غذایی سرطان زا ،موضوعی است که امروزه ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول نموده است .همه ما به خوبی می دانیم پیروی از یک برنامه غذایی سالم و استفاده از مواد غذایی مفید نقش بسیار مهمی در تامین سلامتی و تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عوامل بیماری زا دارد .بنابراین بهتر است با مطالعه مقاله سلامت وب امروز که به معرفی مواد غذایی سرطان زا پرداخته است در تهیه برنامه غذایی و مواد غذایی مصرفی روزانه خود دقت بیشتری به خرج داده و مواد غذایی معرفی شده در زیر را از برنامه غذایی خود حذف نمایید .
1-قند و شکر
قند و شکر یا سم سفید نه تنها از ارزش غذایی مناسبی برخوردار نمی باشند بلکه در زمره اصلی ترین مواد غذایی سرطان زا شناخته شده اند .مصرف فراوان مواد قندی و شیرین مانند شکلات ها ،آب نبات ها ،شیرینی جات و …به دلیل دارا بودن شکر تصفیه شده علاوه بر افزایش میزان قند خون در بروز سرطان نیز نقش بسزایی دارند .شما می توانید به جای استفاده از شکر سفید از شکر قهوه ای استفاده کنید تا سلامتی خود را در معرض خطر قرار ندهید .
2-نوشابه
نوشابه نوعی نوشیدنی گازدار بسیار شیرین و سرشار از مواد قندی، رنگ ها و مواد شیمیایی اسیدی می باشد که مصرف آن می تواند در بروز سرطان نقش موثری داشته باشد .نوع شکر استفاده شده در تهیه انواع نوشابه ها از نوع فروکتوز می باشد که بر طبق تحقیقات انجام شده این قند در افزایش احتمال ابتلا به سرطان لوز المعده تاثیر فراوانی دارد .
3-سوسیس و کالباس
سوسیس و کالباس با طعم دلپذیر و عطر مطبوع خود یکی از مواد غذایی مورد علاقه بچه ها و حتی بزرگسالان است .اما بهتر است بدانید بر اساس مطالعات سازمان بهداشت جهانی این گوشت های فرآوری شده جزو طبقه بندی مواد سرطان زا قرار گرفته و با دارا بودن مواد افزودنی و مواد شیمیایی خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را تا 18 درصد در افراد افزایش می دهد. علاوه بر این مصرف انواع سوسیس، انواع ژامبون و …با دارا بودن مقادیر فراوانی سدیم نیترات از جمله عوامل اصلی ابتلا به انواع سرطان بر شمرده شده است .
4-گوشت قرمز
بر اساس مطالعات انجام شده توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) مصرف گوشت قرمز یکی دیگر از عوامل احتمالی ابتلا به سرطان در انسان است. به گفته آن ها، ابتلا به سرطان کولورکتال، پروستات و پانکراس ارتباط مستقیمی با مصرف گوشت قرمز دارد. بنابراین با گوشت قرمز خداحافظی نموده و برای کسب سلامتی بیشتر به غذاهای پیشگیری از سرطان یعنی سبزیجات تازه سلام کنید.
5-پاپ کورن آماده شده در مایکروویو
ذرت بو داده یا پاپ کرن اگر چه یک میان وعده سالم حاوی پتاسیم، آهن و فیبر است.اما در صورتی که در مایکروویو تهیه شود برای سلامتی شما بسیار خطرناک بوده و به عنوان یکی از مواد غذایی سرطان زا می تواند به عنوان عامل اصلی سرطان کبد، لوزالمعده و ناباروری به شمار آید. همچنین مواد افزودنی به کار برده در تهیه این ذرت ها ماده شیمیایی با نام diacetyl می باشد که از عوامل اصلی ابتلا به سرطان ریه شناخته شده است .
6-میوه های نشسته
میوه ها در معرض انواع آلودگی ها و سموم گیاهی و آفت کش ها قرار دارند .بنابراین گندزدایی و شست و شوی صحیح میوه ها قبل از خوردن از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد .میوه هایی مانند توت فرنگی ،سیب ،هلو و انگور حاوی بیشترین میزان آفت کش هاست بنابراین در شست و شوی این میوه ها نهایت دقت را به خرج داده و از مصرف این میوه ها قبل از شست و شو جدا خودداری نمایید .
7-چیپس سیب زمینی
سیب زمینی حاوی یک ماده شیمیایی سرطانی است که در هنگام پخت و پز با درجه حرارت بالا فعال می شود. ترکیب شیمیایی، آکریل آمید، باعث ایجاد سرطان در انسان ها،بوده و چیپس سیب زمینی از جمله مواد غذایی سرطان زا می باشد.
8-سیب زمینی سرخ شده
سیب زمینی سرخ شده که در منوی فست فود ها همیشه نام آن به چشم می خورد با دارا بودن ترکیبی شیمیایی به نام آکریل آمید همانند چیپس سیب زمینی از جمله مواد غذایی سرطان زا می باشد که باید از مصرف آن خودداری نمایید.
9-روغن هیدروژنه
تمامی روغن های مایع که از نظر شیمیایی برای تبدیل به روغن جامد مورد استفاده قرار می گیرد روغن هیدروژنه نامیده می شود. زیاده روی در مصرف روغن های هیدروژنه ساختار غشاهای سلولی انسان را تغییر داده و خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان را به علت دارا بودن سطوح بالای چربی ترانس افزایش می دهد .
10-آرد تصفیه شده سفید
آرد سفید یا آرد تصفیه شده علاوه بر دارا نبودن مواد مغذی شاخص گلیسمی بسیار بالایی دارد که زیاده روی در مصرف آن می تواند سطح قند و انسولین را پس از صرف وعده غذایی افزایش دهد. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد آرد سفید به عنوان یکی از مواد غذایی سرطان زا در بروز سرطان سینه در زنان نقش موثری دارد .پس به جای مصرف آرد سفید از آرد سبوس دار استفاده کنید تا خطر ابتلا به سرطان را از خود دور نمایید .
11- خیارشور
خیار شور بر اساس فرایند تخمیر در نمک، سرکه، و سایر چاشنی های افزودنی تهیه و تولید می شود .زیاده روی در مصرف خیارشور به علت دارا بودن مقادیر زیاد سدیم یکی از عوامل اصلی بروز سرطان معده در میان مصرف کنندگان این ماده عنوان شده است .
12-مواد غذایی اصلاح شده ژنتیکی
سازمان های اصلاح شده ژنتیکی(GMOs)عقیده دارند که مصرف مواد غذایی اصلاح شده ژنتیکی با دستکاری ساختار دی ان ای انسان می توانند در طول زمان در حساس شدن بدن و تکثیر سلول های سرطانی در بدن نقش موثری داشته باشند .بنابراین از مواد غذایی که دارای برچسب فاقد اصلاحات ژنتیکی(GMO’s)می باشند در برنامه غذایی خود برای تامین سلامتی استفاده کنید.
13- شیرین کننده های مصنوعی
مصرف انواع شیرین کننده های مصنوعی به دلیل دارا بودن ساخارین فراوان در تولید سنگ کلیه و مثانه و بروز انواع سرطان ها از قبیل سرطان خون لنفوم و لوسمی تاثیر مستقیمی دارد .
14-مواد غذایی رژیمی
مواد غذایی رژیمی حاوی سطوح بالایی از سدیم، طعم دهنده های مصنوعی و رنگ های مصنوعی می باشند که نه تنها سبب کاهش وزن در شما نمی شوند بلکه زمینه بروز انواع مختلف سرطان، مشکلات قلبی را در بدن شما مساعد ساخته و سلامت شما را به خطر می اندازند.
15- فست فودها
مصرف فست فودها به دلیل دارا بودن چربی های فراوان و کالری بسیار زیاد در نهایت علاوه بر ابتلا به سرطان منجر به چاقی نیز می شود. چاقی خطر ابتلا به سرطان روده، سرطان پانکراس ،سرطان کلیه و سینه را افزایش داده و شمع عمر شما را زود خاموش می کند.
16- مواد غذایی ذغالی
اگر چه پزشکان اعلام کرده اند بهترین شیوه طبخ گوشت به شیوه کبابی است اما بهتر است بدانید مواد غذایی ذغالی و سوخته مانند قارچ کبابی ،گوشت دودی و …با دارا بودن سدیم فراوان از عوامل اصلی ایجاد سرطان شناخته شده است .بنابراین مراقب باشید در صورت کباب کردن مواد غذایی آن ها را نسوزانید و یا در صورت سوختن از مصرف آن ها خودداری نمایید.
17-لبنیات پر چرب
زیاده روی در مصرف لبنیات پرچرب با افزایش خطر ابتلا به سرطان تخمدان و پروستات، و حتی سرطان سینه همراه است. تحقیقات موسسه Cancer Research انگلستان نشان می دهد که مصرف شیر باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می شود به شرطی که از نوع کم چرب باشد .
18- مواد غذایی گوشتی غیر ارگانیک
مواد غذایی گوشتی غیر ارگانیک می تواند در بروز سرطان نقش داشته باشد .شاید یکی از دلایلی که وگان ها از مصرف گوشت سرباز می زنند و به رژیم گیاه خواری روی آورده اند سلامتی و جلوگیری از ابتلا به انواع سرطان ها باشد.
منبع :سلامت وب