شش غذا یا عادت غذایی که سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند
قوی نگه داشتن سیستم ایمنی بدن یکی از مهم ترین کارهایی است که باید انجام دهید خصوصا در حال حاضر زمانی که جهان درگیر ویروس کروناست.
اما تقویت سیستم ایمنی بدن مثل یک سکه دو رو دارد یعنی از یک طرف باید غذاهایی را مصرف کرد که سیستم بدن را قوی می کند و از طرف دیگر کنار گذاشتن عادات غذایی نامطلوب که سیستم بدن را ضعیف می کند.در اینجا به بررسی شش عادت مخرب غذایی می پردازیم.
۱. مصرف زیاد نوشیدنی های الکلی:
مصرف زیاد نوشیدنی های الکلی باعث ضعف در سیستم ایمنی بدن می شود. محققان دریافته اند که بین مصرف زیاد الکل و تضعیف سیستم ایمنی بدن رابطه ای مستقیم وجود دارد. این عمل منجر به افزایش احتمال به ذات الریه و افزایش احتمال سندرم های حاد تنفسی می شود، که می تواند پیش زمینه ای برای شیوع ویروس کوید ۱۹ باشد. تحقیقات دیگر نشان می دهد که مصرف بیش از حد الکل خطر ابتلا به سپسیس، کاهش سرعت بهبود عفونت در بدن و کاهش سرعت التیام زخم می شود.
۲. مصرف زیاد نمک:
مصرف زیاد نمک باعث مشکلاتی از جمله فشار خون می شود. اما با تحقیقاتی که اخیرا در آلمان شده به این نتیجه رسیده اند، که مصرف زیاد نمک باعث ضعف سیستم ایمنی بدن هم می شود محققان دریافته اند که وقتی کلیه سدیم اضافی را دفع می کند توانایی بدن در مقابله با عفونت های باکتریایی کاهش می یابد. امروز هم که بحث انتشار کوید ۱۹ مطرح است باید گفت عفونت باکتریایی می تواند راه را برای ابتلای فرد به این ویروس هموار کند.
۳. مصرف زیاد شکر:
کم کردن مصرف شکر روزانه می تواند به افزایش توان سیستم ایمنی بدن کمک کند.تحقیقات موسسات آمریکایی نشان می دهد که انسان هایی که یک شب را ناشتا خوابیده اند و فردای آن شب خوراکی های حاوی شکر مصرف کردند، سلول های سیتم ایمنیشان با ضعف مواجه شده است . این به این معنی نیست که باید شکر را کاملا حذف کنیم بلکه باید از مصرف زیاد آن پرهیز کنیم.
۴. مصرف بیش از حد کافئین:
قهوه و چای به علت داشتن مقدار زیادی آنتی اکسیدان به سلامتی ما کمک می کند و از التهاب جلوگیری می کند. با این حال کافئین می تواند در خواب اختلال ایجاد کند که این خود باعث ضعف در سیستم ایمنی می شود. نوشیدنی های کافئیندار مثل قهوه ، نسکافه و... دارای قند زیاد و شیرین کنندههای مصنوعی است که این هم به سیستم ایمنی بدن ضربه می زند.
۵. کم شدن فیبر در بدن:
فیبر به سلامتی دستگاه گوارش کمک می کند.همچنین باعث تعادل میان باکتری های روده می شود که این امر خود به سلامت بدن، افزایش ایمنی بدن و بهبود خلق و خو کمک می کند.تحقیقات علمی نشان می دهد که مصرف مواد حاوی فیبر، عملکرد ایمنی بدن را در مقابله با ویروس ها بالا می برد فیبر کافی همچنین باعث ایجاد خواب بهتر و راحت تر می شود.بهترین راه بدای جلوگیری از کاهش فیبر بدن خوردن غذاهایی مانند سبزیجات، میوه، غلات ، لوبیا ، عدس ، نخود فرنگی است.
۶. نخوردن سبزی و سیفی جات:
یکی از مفیدترین مواد خوراکی در جهان سبزیجات است. این مواد برای ایمنی بدن بسیار مفید است و مواد مغذی مهمی را وارد بدن می کند که بسیار برای ایمنی بدن مفید است از جمله ویتامین a و c علاوه بر این سبزیجات ترکیبات فعال زیستی را در بدن منتشر می کنند که سیگنال شیمیایی را آزاد کرده و باعث بهینه سازی عملکرد روده می شود. بهبود عملکرد روده به قوی شدن سیستم ایمنی بدن کمک می کند زیرا حدود ۸۰ درصد سلول های ایمنی بدن در روده وجود دارد.برای همین توصیه می شود سه وعده سبزیجات یا سالاد را در هفته در وعده غذایی خود بگنجانید. در واقع نخوردن سبزیجات باعث ضعف در سیستم ایمنی بدن می شود.
منبع: health.com