با فردیناند پورشه بنیانگذار شرکت پورشه آشنا شوید
حتما شما هم نام کارخانه اتومبیل سازی پورشه را شنیده اید کارخانه ای که به تولید خودرو های لوکس و اسپورت معروف است. اما شاید با بنیان گذار آن آشنا نباشید در مطلب زیر قصد معرفی فردیناد پورشه بنیان گذار این شرکت را داریم.
فردیناند پورشه یک اتریشی آلمانی الاصل بود که در امپراطوری اتریش مجارستان متولد شد با پایان جنگ جهانی اول و فروپاشی امپراطوری اتریش مجارستان پورمقطعی در اتریش مقطعی در آلمان و مقطعی در چک اسلواکی ساکن بود. تا این که نهایتا در سال 1931 به طور کامل در اشتوتگارت آلمان ساکن شد.
ورود به عرصه صنعت و پیشرفت در این زمینه:
وی از دوران جوانی به کار های صنعتی علاقه مند بود و همین هم باعث شد تا در سال ۱۸۹۸ به شرکت jacob lonher اتریش بپیوند. کار این شرکت تولید کالسکه برای پادشاهان کشورهای مختلف بود. در سال ۱۹۰۱، پورشه که هنوز در شرکت قبلی مشغول به کار بود، خودروی هیبریدی Lohner-Porche Mixte را معرفی کرد. این خودرو مجهز به یک موتور احتراق داخلی بود که توسط شرکت آلمانی دایملر طراحی شده بود. این موتور به ژنراتورهایی متصل بود که برق مورد نیاز موتور هابهای خودرو را تامین میکرد. موتور هاب نوعی از موتور بود که در وسط چرخ وسیلهی نقلیه وصل شده و آن را بهصورت مستقیم و بدون واسطه به حرکت در میآورد. یک باتری کوچک پشتیبان نیز در این خودرو تعبیه شده بود. این خودرو، اولین خودروی هیبریدی تاریخ بهشمار میرود.
پورشه در سال ۱۹۲۴ به استخدام شرکت دایلمر آلمان درآمد. هدف این شرکت تولید خودرو های مسابقه ای بود.این خودروها همگی مجهز به سوپرشارژرهایی بودند که توسعه و پیشرفت آنها در خودروی Mercedes Benz SSK به اوج رسید.
اولین خودرو هیبریدی جهان که توسط فردیناند پورشه ساخته شد
یکی از خودرو های ساخته شده توسط فردیناند پورشه در شرکت دایلمر
تاسیس شرکت اختصاصی پورشه:
پورشه در سال ۱۹۳۱ شرکت اختصاصی خود را در شهر اشتوتگارت بنیان نهاد. وی بسیاری از دوستان و همکاران قدیمی خود را جمع کرد و شرکت را گسترش داد همچنین پسر خود یعنی فری پورشه را هم به استخدام این شرکت درآورد. در ابتدا این شرکت در طراحی خودرو برای کمپانی های دیگر فعالیت می کرد .اما پس از مقطعی تصمیم به تولید اولین خودرو اختصاصی خود گرفت.
فردیناند پورشه و فری پورشه
ظهور نازیسم در آلمان و پیوستن پورشه به این حزب:
در اواخر دهه بیست میلادی فاجعه اقتصادی آلمان را فرا گرفت تورم فوق العاده زیاد و بیکاری روز افزونی همه جا را فراگرفت پول آلمان آنقدر بی ارزش شد که برخی از مردم برای گرم کردن خود پول ها را آتش می زدند زیرا این کار به صرفه تر از خرید نفت و بنزین بود. در همین زمان حزب ناسیونالیسم کارگری ( نازیسم) ظهور کرد هیتلر رهبری حزب را بر عهده داشت و به همراه گوبلز مشاور خود به شهر های مختلف می رفتند و سخنرانی هایی را ترتیب می دادند ابتدا شاید کسی آن قدر به ان ها توجه نمی کرد اما به مرور هر چقدر که اوضاع بدتر می شد طرفداران نازی ها هم افزایش پیدا می کردند.
آلمانی ها وقتی که دوران قیصر آلمان را به یاد می آوروند و با شرایط آن زمان خود مقایسه می کردند کم کم به نازیسم می گرویدند آن ها به این نتیجه رسیده بودند که پس از قبول شکست در جنگ جهانی اول و تحقیر آلمان به واسطه قرارداد ۱۹۱۹ حکومتی دست نشانده در آلمان حاکم است که هدفی جز تضعیف و نابودی این کشور ندارد. در زمان پذیرش شکست بسیاری از مردم آلمان معتقد بودند که عوامل نفوذی در حکومت وقت آلمان باعث این شکستند و آلمان باید به جنگ ادامه دهد زیرا تا به آن زمان خیلی خوب جنگیده بودند.
حال وقتی می دیدند که سال به سال اوضاع بدتر می شود بیشتر به ابن نتیجه می رسیدند که دولتی دست نشانده در کشورشان حاکم است.در این زمان ظهور نازی ها باعث علاقه مردم به آن ها شد. نه تنها مردم عوام بلکه باسوادان دانشمندان و متفکران بسیاری در آلمان به طرفداری از نازیسم پرداختند. فردیناد پورشه هم از این قضیه مستثنی نبود.او به طرفداری از نازی ها پرداخت و در سال ۱۹۳۳ وقتی که نازی ها به قدرت رسیدند عضو رسمی حزب نازیسم شد هیتلر رسما پورشه را به عنوان شهروند آلمان و عضو رسمی کانون مهندسان آلمان نازی منصوب کرد.
بازسازی صنعتی و اقتصادی در دوران هیتلر:
آلمان در دوران هیتلر به سرعت بازسازی شد و پیشرفت اقتصادی زیادی داشت دولت وام های زیادی را به کارخانه ها می داد تا صنعت را بازسازی کند در این دوران شرکت پورشه هم پیشرفت زیادی کرد.
فولکس قورباقه ای خودرو جدید آلمانی:
اتومبیل در زمان های قدیم کالایی همگانی نبود یعنی همه مردم صاحب اتومبیل نبودند و اقشاری خاص از آن استفاده می کردند در آن دوران طرحی مطرح شد که خودرویی برای عموم مردم تولید شود در نتیجه کارخانه فولکس واگن تاسیس شد فردیناند پورشه خود یکی از ارائه دهندگان این طرح بود و طراحی این ماشین هم بر عهده گرفت در نتیجه فولکس بیتل یا فولکس قورباقه ای ساخته شد خودرویی که بسیار معروف است و کمتر کسی است که تا به حال چیزی راجع به آن نشنیده باشد.
شروع جنگ جهانی دوم و تولید تانک تایگر ژرمن:
با شروع جنگ جهانی دوم کارخانه پورشه شروع به طراحی و تولید تانک تایگر ژرمن کرد. تانکی فوق مدرن و پیشرفته این تانک نقش به سزایی در پیروزیرهای آلمان در جنگ جهانی داشت زمانی که حمله آلمان به شوروی شروع شد مقاومت زیادی روس ها باعث طولانی شدن جنگ شده بود از طرف دیگر وجود تانک t34 شوروی کار را برای آلمانی ها سخت کرده بود تانک t34 برتری محسوسی نسبت به تانک های آلمانی داشت به طوری فرماندهان آلمان از آن به عنوان هیولای روسی یاد می کردند همین امر باعث شد تا آلمانی ها به فکر تولید تانکی جدید و قویتر بیفتند.
اینجا بود که فردیناد پورشه شروع به طراحی تانک تایگر ژرمن ۲ کرد این تانک بسیار قوی تر از تانک تایگر ژرمن ۱ بود آلمانی ها تعداد انبوهی از این تانک را تولید و به جبهه های جنگ فرستادند اما این تانک پیشرفته هم نتوانست مانع از شکست آن ها شود.
پایان جنگ و زندگی پس از آن:
با پایان جنگ جهانی دوم فردیناد پورشه و پسرش فری پورشه هم به همانند بسیاری دیگر از نازی ها دستگیر شدند و به عنوان جنایتکار جنگی معرفی شدند.نیروهای متفقین آن ها را زندانی کردند. البته فری پورشه پس از شش ماه آزاد شد اما فردیناد پورشه تا ۵ سال در زندان بود. فری پورشه تلاش زیادی برای حفظ و گسترش تجارت خانوادگی کرد.و همین تلاش های وی بود که باعث شد کار خانه پورشه به کار خود ادامه دهد و امروزه عضو بهترین کارخانه های اتومبیل سازی در جهان شود. فردیناد پورشه نهایتا در سال ۱۹۵۰ از زندان آزاد شد و به دیدار کارخانه فولکس واگن رفت او در این زمان از تولید هر خودرو فولکس مبلغی به دست می آورد وی در دیدار با رئیس کارخانه چند ایده مهندسی جالب به وی داد که باعث پیشرفت آن شرکت شود نهایتا در سال ۱۹۵۱ وی دچار سکته مغزی شد و از دنیا رفت.