یادداشت شایان مصلح؛ بازیکن سابق تیم پرسپولیس درباره قتل رومینا
شایان مصلح در کانال تلگرامی خود در مورد آموزههای اسلام و مغایرتِ آن با قوانین حاکم در عرف و جامعه مطلبی را منتشر کرد.
بازیکن ۲۷ ساله و متولد شهر رودبار، پیش از این هم به اظهار نظر هایی درمورد مسائل فقهی شیعی پرداخته بود که با واکنش ها و شکایات نمایندگان اهلِ تسنن در مجلس روبرو شده بود.
علی(شایان) مصلح با درخشش در تیمهای سپیدرود رشت و پگاه و داماش گیلان، در سال ۱۳۹۶ به تیم پرسپولیس تهران پیوست و با این تیم در فینال جام باشگاه های آسیا شرکت کرد که آن سال تیم پرسپولیس تهران به نایب قهرمانی آسیا دست یافت.
علاقه شایان مصلح به فعالیت های رسانه ای و مشارکت در مراسمهای مذهبی، همچنین گرایش او به شعر و چاپ مجموعه آثار، او را در نوع خود از فوتبالیستهای دیگر متمایز کرده است.
مصلح در فصل جاری(۹۸-۹۹) زیر نظر امیر قلعهنوعی در تیم سپاهان اصفهان بازی میکند.
یادداشت شایان مصلح؛ بازیکن سابق تیم پرسپولیس و سپاهان، درباره قتل رومینا:
در ابتدا بگویم که این متن یک نظر شخصی ست و ممکن است شما با آن موافق یا مخالف باشید و این بدیهی ست!
در طول سالیان متمادی،سنت های پوسیده ای که برگرفته از #فرهنگ_غلط مردم است بارها فجایع و رفتارهای ناهنجاری را در جامعه به وجود آورده که دل مردم را به درد آورده است و علاوه بر آن به جای اینکه روشن گری شود که این فرهنگ برگرفته از سنت غلط جامعه است آن را گردن دین انداخته اند و به دین اسلام تاخته اند!
البته که عده ای از روی عمد این دشمنی با دین را انجام می دهند و عده ای از روی ناآگاهی!
عامیانه بگویم در جامعه امروز دختر یا پسر نوجوان یا جوان بعد از سن بلوغ به دلیل احساس نیاز عاطفی و جنسی دوست پسر یا دختر پیدا میکند!
اصل این مطلب را به هر انسان #عاقلی با هر باوری در هر جای جهان بگویی که دو جنس مخالف به هم در این سن میل پیدا کرده اند در جواب می گوید:طبیعی ست!
چون خداوند موجودات را #زوج آفریده و #ذات آن ها به گونه ایست که به هم میل داشته باشند.
بحث اختلافی بین تفکرات مختلف بر سر اصل داستان نیست بلکه اختلاف بر سر #چگونگی این ارتباط است!
مثلا در #اسلام پس از رسیدن به سن بلوغ سه راه توصیه می شود که در اولویت #ازدواجدائم سپس #ازدواجموقت و در صورت میسر نشدن این دو بحث #تقواپیشهکردن و همان #خود_کنترلی مطرح می شود که در مقابل این سه راه درست دو راه حرام یعنی زنا و خودارضایی وجود دارد که اسلام آن را ممنوع کرده!
یعنی در اسلام گفته شده اگر دو #جوان به هم میل پیدا کردند و به اصطلاح حالشان با هم خوب است و به درد هم می خورند آن ها را به هم نزدیک کنید.
اینکه اسلام حتی به فکر این هم هست که مثل امروز اگر جوان یا نوجوان شرایط ازدواج دائم را به هردلیل(عقلی،مالی و...)نداشت باز هم برایش راه نزدیک شدن به طرف مقابل از طریق ازدواج موقت باشد خودش نشان می دهد اسلام بیش از هر تفکری برای ارتباط بین زن و مرد و دختر و پسر برنامه دارد!
شاید بگویید این فقط برای پسر های جوان است و دختر های جوان نمی توانند بدون اجازه پدر به پسری که دوستش دارند نزدیک شوند!
اینجا دو بحث مطرح می شود،ابتدا اینکه اسلام اجازه رابطه را داده حالا ربط به فرهنگ خانواده پیدا میکند که پدر اجازه دهد یا ندهد!یعنی باز هم اسلام مانع نزدیکی نیست بلکه این تفکر پدر است که می تواند مانع شود!
و ثانیا از آن جالب تر اینکه حتی بابی در کتاب وسائل الشیعه به اسم تمتع بالبکر بغیر اذن ابیها(ازدواج موقت دختر باکره بدون اجازه پدرش)وجود دارد که روایات در آن اجازه می دهد دختر و پسر جوان بدون اجازه پدر دختر هم با هم ارتباط داشته باشند و ازدواج موقت کنند که البته نوع ارتباط هم با برداشت متفاوت از روایات بین فقها محل اختلاف است!
حالا ببینید با این همه راه حل و برنامه که در اسلام وجود دارد #سنت غلط جامعه هنوز به آن جا نرسیده که این ارتباط را هضم کند!
و #خانواده ها بعد از به بلوغ رسیدن فرزندانشان به جای بسترسازی صحیح ازدواج دائم یا موقت به فکر این هستند که یا خودشان را به خواب بزنند که مثلا ما نمی دانیم فرزندمان به جنس مخالف میل دارد یا با واکنش های ناشی از تعصب بی جا با فرزند خودشان #بدترین برخورد را کنند!
تا جایی که عده ای با بیان اینکه ما #غیرت داریم فرزند خود را می زنند و می کشند که چرا با فلان پسر یا دختر ارتباط گرفته است!
یاد دیالوگ جواد عزتی در فیلم فی المدت المعلوم افتادم که وقتی به او گفتند اگر خواهر مادر خودت هم بود راضی بودی ازدواج موقت کنند؟
گفت:اگر شرایطش را داشته باشند چرا نه؟جایی که خدا #غیرت نشان نداده چرا من غیرتی شوم؟
این دیالوگ قشنگ تفاوت بین سنت و شرع را نشان می دهد!
آدم #مذهبی با آدم #سنتی متفاوت است.
و اگر پدری دختری را می کشد او سنتی است و معتقد به سنت غلط خودش و محیطش چون مذهب ما اجازه این رفتار را نمی دهد و برای تمام شئونات روابط برنامه دارد و معنی غیرت در شرع و این سنت متفاوت است.
هرچند عده ای به زور دشمنی با اسلام بخواهند به انسان های مذهبی حمله کنند و کار آن پدر و خانواده ها را به مذهب ربط دهند